România LOR/Citiți ce-a făcut DOBITOCUL ăsta din Sibiu!

Comandantul pompierilor sibieni, colonelul Cosmin Balcu, si-a inscris fiica la cel mai bun liceu din Sibiu, Colegiul Brukenthal, pe locurile pentru elevii de etnie roma, desi afirma ca nici el nici sotia sa nu apartin acestei etnii, scrie Mesagerul de Sibiu.

Acesta a prezentat o adeverinta obtinuta de la Partidul Alianta Democrata a Romilor, pe care a prezenatat-o la prestigiosul colegiu cu predare in limba germana, unde ultima medie de admitere a fost de 9,30.

Fiica sefului sefului ISU luase insa la evaluarea nationala media 8,73.

In programa de admitere liceul Brukenthal avea un singur loc pentru elevii de etnie roma, pentru care au concurat doi elevi: fiica colonelului Balcu si fiica lui Gogulet Mihutescu, membru al unei cunoscute familii de romi din Sibiu. A castigat fiica sefului pompierilor, pentru ca avea nota mai mare.

Adeverinta de la Partidul Alianta Democrata a Romilor pare semnata de Dorin Cioaba, dar acesta nu pare sa stie nimic: "Nu am eliberat vreo adeverinta pentru Balcu. Nu apartine etniei noastre si nu puteam face asta", a declarat telefonic Dorin Cioaba, pentru Mesagerul de Sibiu.

"Este legal. Socrul meu este in Partida Romilor sau simpatizant. Nu e rom si nici tigan. E simpatizant. Dl. Cioaba a dat hartie pentru socrul meu si, pe lege, au fost doua locuri cu doi inscrisi. Fata mea a participat in mod normal la examen, cu note bune, insa am zis: ca rezerva, daca este varianta asta si nu intri normal, OK, daca ai media, intri acolo. Perfect legal. A fost totul transparent. In termen. Colegiul a aprobat dosarul, ca a fost dosar complet, cu hartia respectiva. Eu nu sunt de etnie. Atentie! Nici sotia mea nu e de etnie. In lege spune 'simpatizanti' si ᅡafiliatiᅡ, nu stiu exact. Este la dosar hartia lui Cioaba. Eu n-am fost niciodata la Cioaba, dar cu socrul meu se cunosc. Eu asa stiu. Personal, n-am o relatie directa cu dl. Cioaba, nici cu familia. Eu n-am incalcat nimic. Noi nici nu ne-am gandit in familie. Dar socrul meu zice: 'eu sunt cu ei, sunt acolo'. Daca am avut o varianta legala, de ce sa nu profit de ea?", s-a justificat colonelul ISU.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

5 VIDEO A ajuns în Europa! Cel puțin 9 orașe din Lombardia și unul din Veneția, în nordul Italiei, au închis vin…

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?