România MINERIADELOR se ÎNTOARCE/Ponta și Cazanciuc AMENINȚĂ OPOZIȚIA cu ARESTAREA/Procurorul General, ARMA SECRETĂ a ÎNGERILOR APOCALIPSEI

România MINERIADELOR se ÎNTOARCE/Ponta și Cazanciuc AMENINȚĂ OPOZIȚIA cu ARESTAREA/Procurorul General, ARMA SECRETĂ a ÎNGERILOR APOCALIPSEI

Pentru România condusă de penalii în fruntea cărora tronează Victor Ponta urmează APOCALIPSA. Atât Jigodia națională cât și ministrul justiției din Guvernul pe care îl conduce amenință, fățiș, cu cătușele, liderii Opoziției. Mai mult, Penalul spune că, la nevoie, ca în sângeroasele zile ale Mineriadelor, dacă Opoziția va scoate în stradă 1000 de oameni, el va scoate 10.000. Iar dacă ei vor scoate 10.000, Îngerii Apocalipsei vor scoate 100.000.

Comunicat oficial al ministrului Justiției

"Ca ministru al justiţiei mi se pare inadmisibil şi contrar practicilor democratice constituţionale ca PNL să folosească un act de procedură al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim şi a crea instabilitate politică majoră.

Este împotriva tuturor anagajamentelor asumate de România cu partenerii săi europeni şi transatlantici de a folosi justiţia pentru a-şi rezolva incapacitatea de a convinge populaţia României şi membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent care să ajute România şi nicidecum să o întoarcă acolo unde se afla în anii 2009-2011.

Atrag totodată atenţia liderilor PNL că organizarea de manifestări politice ilegale în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau Guvern poate atrage răspunderea penală". 

Ponta: PSD va face plângere penală la procurorul general dacă PDL - PNL scot oameni în stradă

PSD va formula împotriva PDL-PNL o plângere penală către procurorul general, în cazul în care opoziţia va chema oameni în stradă pentru a manifesta faţă de actualul guvern, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta. 

El a arătat astfel că face un apel hotărât la responsabilitate către PDL-PNL, care să înţeleagă că, într-o democraţie, lucrurile nu se tranşează în stradă, prin forţă, arătând că şi PSD poate scoate în stradă 10.000 sau 100.000 de oameni dacă opoziţia cheamă 1.000 sau 10.000 persoane, ceea ce ar reprezenta însă o greşeală.

"Fac un apel la ultimul dram de minte pe care sper că îl mai au Blaga şi Gorghiu să înţeleagă că nu poţi da foc unei ţări şi că ne vom adresa procurorului general cu sesizare penală pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 397 aliniat 2 din Codul penal, iar procurorul general, ca şi la mine, îi declară suspecţi şi îi cercetează. Putem să facem acest lucru, sper să nu fie cazul", a spus Ponta, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

În noul Cod Penal, la articolul şi aliniatul invocate de premier, este prevăzut că întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Ce prevede articolul din Codul Penal invocat de Ponta:

ART. 397 din Codul Penal (2) "Intreprinderea de actiuni violente impotriva persoanelor sau bunurilor savarsite de mai multe persoane impreuna, in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat, daca se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi".

Ponta, a cerut membrilor Comitetului Executiv al partidului să decidă dacă doresc ca România să fie o ţară în care guvernele sunt schimbate de Parlament sau la alegeri, nu prin acţiunea unui procuror care ar presupune o lovitură de stat. 

Ponta le-a spus liderilor de partid că este gata să se bată până la capăt dacă are sprijinul lor în acest sens.

Liderii Coaliţiei de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea, au venit la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care este discutată situaţia preşedintelui PSD, premierul Victor Ponta.

Lideri ai PSD s-au reunit luni la Parlament în şedinţă a Comitetului Executiv al partidului.

 Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”