Românii din diaspora, trataţi ca nişte VITE de REGIMUL Ponta/Ca nişte vite care FRAUDEAZĂ-VIDEO

Românii din diaspora, trataţi ca nişte VITE de REGIMUL Ponta/Ca nişte vite care FRAUDEAZĂ-VIDEO

Ore de coşmar pentru compatrioţii noştri DIN DIASPORA care au încercat să-şi exercite dreptul legitim de a vota. Cei care au reuşit au fost trataţi ca nişte vite. Au fost ţinuţi la nişte cozi imense, la fel ca pe timpul lui Ceauşescu. Umilinţă, umilinţă şi iar umilinţă pentru nişte oameni care au plecat din ţară să-şi găsească destinul pe care guvernanţii de la Bucureşti nu l-au putut oferi. Oameni care muncesc şi sunt respectaţi de ţările în care trăiesc. De ce trebui să-i umilească mereu numai cei care au roşul în suflet? De ce se tem de ei?

Românii din diaspora care au fost la vot duminică au fost trataţi ca nişte vite. Ca nişte vite oprite să nu fure alegerile. Ponta: În diaspora nu se mai fură ca în 2009, de asta se face coadă 

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat duminică seara că s-au format cozi la secțiile de votare din străinătate pentru că în acest an nu se mai fraudează, așa cum s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2009.

„A fost exact același număr de secții de vot. Spre deosebire de 2009, de data asta nu se mai fraudează votul. În 2009 s-a furat în diaspora, acum vedeți la Paris dacă nu se mai fraudează se face coadă. Și când am promis că schimbăm România față de epoca băsescu ne referim inclusiv la faptul că votul românilor din diaspora nu va mai fi fraudat grosolan, cum a fost în 2009”, a afirmat Ponta, după exit-polluri.

„În rest ce ține organizare în secțiile de vot, decide BEC. Noi ne ocupăm de organizarea în afara secției de vot”, a mai spus liderul PSD.

Huiduieli, oameni nemulţumiţi şi cozi. Acesta este tabloul alegerilor din străinătate. Veniţi să voteze în zori, românii din marile capitale europene s-au lovit de ceea ce ei numesc dezinteresul şi lipsa de organizare a comisiilor din secţiile de votare.

Peste 1.000 români care nu au putut vota la cele trei secţii de vot de la Londra au protestat, după închiderea urnelor, în faţa ambasadei şi a sediului ICR, sub supravegherea forţelor de poliţie.La faţa locului, au sosit maşini de poliţie şi 10 - 12 agenţi. Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, a afirmat că votul a fost îngreunat în Marea Britanie întrucât în birourile electorale ar fi trebuit să fie şapte membri, însă au existat situaţii în care s-au prezentat doar patru sau cinci persoane, iar la cozi aşteptau ”sute sau o mie de persoane”.

Ion Jinga a afirmat că în Marea Britanie au fost organizate 11 secţii de votare, dintre care trei la Londra.

Mii de persoane mai aşteptau încă să voteze, în faţa secţiilor de votare din Londra, la ora închiderii urnelor.

Corina Brădeanu, unul dintre alegători, a relatat pentru Realitatea TV că oamenii din faţa Institutului Cultural Român din capitala Marii Britanii, acolo unde este amenajată o secţie de votare, protestează şi cer să voteze.

"Ma aflu in fata ICR Londra. E o coada imensa. Sunt 1000 oameni, dar lucrurile se mişcă foarte încet, deoarece sunt doar trei ştampile şi trei cabine de vot". Situaţia este similară şi la consulatul României la Londra", a declarat Corina Brădeanu, luni seară.

Seara tîrziu, mai mulţi români rămaşi în faţa secţiei de votare au cântat imnul României şi au cerut demisia lui Victor Ponta.

 Proteste la Paris

Duminică seară, cu câteva minute înaintea închiderii urnelor, la intrarea pe Rue de l'Exposition, unde se află sediul Ambasadei României la Paris şi cel al Institutului Cultural Român se aflau câteva sute de persoane care au stat la coadă ore în şir pentru a vota. O parte dintre acestea au intrat cu forţa, duminică seară, în ambasadă, în speranţa că, dacă se vor afla în incinta acesteia, vor putea vota.

La faţa locului, au ajuns reprezentanţi ai Jandarmeriei Franceze.

Protestatarii rămaşi în faţa ICR refuzau să plece şi scandeau: "Vrem să votăm" şi "Hoţii", ei cerând ca la faţa locului să vină ambasadorul României la Paris.

 Cozi uriaşe şi nemulţumiri au fost şi la Chişinău, MUnchen, Viena sau în alte oraşe ale Europei unde cetăţenii români au vrut să votze.

Manifestaţie la sediul MAE: s-a cerut demisia lui Ponta şi a lui Corlăţean

Câteva sute de persoane au protestat duminică seară în faţa sediului Ministerului Afacerilor Externe. Manifestaţia a avut rolul de a sancţiona proasta organizare a alegerilor prezidenţiale în străinătate, unde mii de români au fost nevoiţi să aştepte la cozi imense în mai multe oraşe din Europa.

Protestatarii au cerut demisia premierului Victor Ponta şi a ministrului de Externe Titus Corlăţean.








Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina