Se ajunge la Tăriceanu? Șefa de cabinet și omul de încredere sunt ÎNHĂȚAȚI

Ingrid Zaarour, şefa de cabinet a lui Tăriceanu, a fost propusă la doar 25 de ani pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) de Vlad Moisescu, mâna dreaptă a lui Tăriceanu la acea dată, fost trezorier al PNL, aflat în relaţii de prietenie cu Horia Simu, conform unor documente din dosarul omului de afaceri reţinut de procurorii DNA.

Astfel, în baza relaţiilor de prietenie dintre cei doi a venit propunerea lui Moisescu pentru numirea în funcţia de preşedinte al ANRP a lui Zaarour şi achiziţionarea în această perioadă de către Simu Horia a drepturilor litigioase care au făcut obiectul dosarului de despăgubire nr. 38386/CC/2007 la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, respectiv posibilitatea acestuia de a-şi urgenta şi facilita rezolvarea dosarului cu prioritate, se arată în documentele citate de Agerpres. 

Conform aceleiaşi surse, decizia Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din 28 februarie 2008, prin care s-a decis emiterea titlului de despăgubire în favoarea lui Horia Simu în cuantum de peste 460 de milioane de lei, a fost semnată chiar de Ingrid Zaarour.

În documente se mai menţionează şi faptul că după data obţinerii despăgubirilor, cele mai mari acordate vreodată vreunui beneficiar al Legii nr. 10/2001 de către ANRP, conform concluziilor verificărilor efectuate de către Corpul de Control al primului-ministru, inculpatul şi-a schimbat numele pe cale administrativă din Şchiopu Simu Horia în Simu Horia.

Procurorii DNA l-au reţinut pe omul de afaceri Horia Simu, care a fost prezentat vineri la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

În dosar, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de fostul deputat Theodor Nicolescu, Ingrid Zaarour, Remus Iuoraş şi Mihaela Nicolescu (fostă Bărbulescu), vicepreşedinte, preşedinte, respectiv membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor la data faptei, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, precum şi faţă de Alexandru Hanu, expert evaluator, pentru complicitate.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Proasta s-a căcat în urnă! Dăncilă s-a referit la românii din diaspora folosind apelativul „ăștia”

3 ALERTĂ Proasta s-a pișat pe covor! Dăncilă a refuzat să răspundă în engleză la întrebarea unui jurnalist formu…

4 Concluzia? Iohannis-Dăncilă, scorul etapei! PSD, încă un eșec în drumul spre retrogradare!

5 Comentariul și concluziile lui Sebastian Lăzăroiu după ieșirile televizate ale celor doi candidați

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut