ȘOBOLANII din Parlament vor și ei INDEMNIZAȚII de 9.000 lei pe lună!/VIDEO

ȘOBOLANII din Parlament vor și ei INDEMNIZAȚII de 9.000 lei pe lună!/VIDEO

În timp ce un milion de bugetari trăiesc cu doar 800 de lei pe lună (salariul minim pe economie), șobolanii din Camera Deputaților și Senat se pregătesc să-și ofere singuri o majorare consistentă a veniturilor, începând chiar din această toamnă. Astfel, după ce 69 de înalți demnitari vor avea indemnizațiile majorate începând de mâine (printre care se numără și conducerea Parlamentului), ceilalți parlamentari nu vor să fie mai prejos și vor aproape să-și dubleze indemnizațiile. Asta în condițiile în care impactul bugetar al majorării acestor indemnizații ajunge, doar până la finalul anului în curs, la aproape un milion de euro. 

În emisiunea "X-Press", moderată de Sabin Orcan și difuzată de postul B1 TV, Daniel Fenechiu, președintele Partidului Național Democrat, a anunțat precizat că parlamentarii pregătesc alte măriri de indemnizații după ce a fost aprobată ordonanța privind creşterea remunerațiilor a 48 de înalţi demnitari.

"Se vorbește în momentul de față, se vorbea chiar de la 1 septembrie, despre majorarea indemnizației deputaților și senatorilor la 9.000 de lei net pe lună (în prezent un parlamentar primește 5.300 de lei net pe lună )", a declarat Daniel Fenechiu.

Reprezentanții mai multor confederații sindicale, revoltați că demnitarii și-au mărit veniturile înaintea tuturor, au declanșat un proces de presiune mediatică pentru obținerea unor majorări salariale până la alegerile din 2016. "Mai întâi la opincă și apoi la vlădică”, atrag atenția liderii centralelor mari sindicale, subliniind faptul că demnitarii aflați la Putere care au promovat o ordonanță prin care își majorau salariile cu peste 300%, în timp ce ministrul Muncii purta negocieri cu partenerii sociali pentru lefurile bugetarilor de rând.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…