SOV, descriere de EXCEPȚIE a FAUNEI de pe STICLĂ

SOV, descriere de EXCEPȚIE a FAUNEI de pe STICLĂ

Sorin Ovidiu Vântu nu se dezminte. Dovadă a faptului că, deși infractor notoriu, are un deosebit spirit de observație. Mai mult, demonstrează că în toți anii când alde CTP, Turcescu, Chireac și alte instrumente mediatice utilizate de el îi cântau ode, i-a privit și studiat cu mare atenție. 

Chiar dacă povestioara sa are o anumită doză de subiectivism cu referire la Băsescu, pe fond, tot ce spune el sunt lucruri văzute și trăite de noi toți pe micile ecrane, zi de zi. SOV le-a pus într-o ordine.

”Aseara am avut un scurt dialog, surprinzator, cu unul dintre fostii mei angajati. Un baietas pe care, pana in momentul acelei discutii, il simpatizam pentru inteligenta lui, pentru verbul taios si observatiile pertinente emise in diverse situatii. O simpatie manifestata printr-un salariu generos si sugestii vizand perfectionarea prestatiilor sale pe micul ecran. Afirmatiile acestui individ m-au revoltat si m-au intristat in acelasi timp, m-au facut sa imi reevaluez modul de apreciere a unui grup mult mai numeros de specimene de acest gen si sa-mi reconfirm credinta ca inteligenta, ascutisul verbului sau pertinenta unor observatii nu tin loc de caracter. Un reziduu palid al simpatiei pe care i-o purtam ma impiedica sa-i fac numele public, dar nu ma impiedica sa dau curs unei dorinte mai vechi, aceea de a vorbi despre ticalosi. Acestia se impart in doua categorii mari si sase subcategorii.

Cele doua mari categorii sunt:

1. Ticalosii cu stapan;

2. Ticalosii fara stapan.

Subcategoriile primei categorii sunt:

a. Ticalosii cu stapanul la putere;

b. Ticalosii cu stapanul la puscarie;

c. Ticalosii cu stapanul intre putere si Rahova.

Subcategoriile celei de-a doua categorii sunt:

a. Ticalosii cu fostul stapan cazut de la putere si in cautarea altuia nou;

b. Ticalosii care nu-si mai cauta stapan, fiind deja ghiftuiti;

c. Ticalosii care nu-si mai cauta stapan, stiind ca oricum nu-i mai vrea nimeni.

Voi incerca sa portretizez, pe scurt, fiecare categorie, in speranta ca ii veti repera mai usor, stiind deja la ce va puteti astepta din partea lor.

1.a. Trec pe langa tine, cu o morga aristocratica, cu un mers de star de cinema, subliniind propria-ti nimicnicie, in timp ce iti fura un contract, iti distrug o afacere sau merg pe la diverse canale TV, pupandu-si stapanul in partile moi, timp de o ora sau cat dureaza emisiunea respectiva.

1.b. Desfid orice logica in incercarea de a prezenta soarele drept luna si invers, sustinand nevinovatia stapanului si prezentandu-l pe acesta drept un activ al luptei pentru democratie.

1.c. Fac pe dracu in patru, cat de nenorociti sunt procurorii, judecatorii, securistii care aresteaza oameni nevinovati, fix pe criterii politice, intr-o incercare disperata de a pune presiunea necesara pe aceste institutii, ca sa-si scape stapanul.

2.a. Pe acestia ii recunosti cel mai usor. Sunt toti fostele slugi ale lui Basescu, din presa, politica, administratie. Unii il repudiaza, altii il mai sustin inca, in incercarea de a arata, eventualilor noi stapani, cat de loiali pot fi ei.

2.b. Ii recunosti la fel de usor dupa aerul lor superior, cu figura porcina, care parca iti ragaie in nas la fiecare deschidere a gurii. Sunt cei care repeta, la infinit, ce tara de cacat avem si ce populatie pe masura.

2.c. Penduleaza intre „canale”, facand sluj in fata moderatorului, stiind ca daca ala se supara, nu-l mai cheama si daca nu-l mai cheama, redevine un nimeni. Injura sau lauda dupa mimica moderatorului, un neica nimeni cu ifose de lider de opinie.

Imi place sa cred ca sunteti suficient de destepti sa va dati seama ca ticalosi sunt peste tot si intr-un numar din ce in ce mai mare. Ii regasesti prin spitale, acolo unde unii fac negustorie cu viata oamenilor, ii regasesti in instanta sau la parchete, acolo unde unii iti calca viata in picioare, ii regasesti in politica, acolo unde, dupa o tirada patriotarda, te cauta prin buzunare cu noi taxe si impozite. Intalnirea cu un ticalos iti perverteste sistemul de valori, iti clatina increderea si respectul de sine, demoralizandu-te pentru perioade mari de timp. Asa se face ca multi dintre voi, dupa o asemenea intalnire, incep sa generalizeze, blamandu-si conationalii, gasindu-le tot felul de defecte si vini. Dispretul profund care ar trebui indreptat doar impotriva ticalosului se rasfrange, din nefericire, impotriva intregii natii. La nivel colectiv, ravagiile provocate sunt inimaginabile. Ura profunda, starea de neliniste, de teama, de neincredere, pe care acestia o propaga, au distrus coeziunea sociala, au facut ca societatea sa se imparta in grupuscule, incapabile sa initieze sau sa intreprinda ceva in folos general. Total demoralizata, marea colectivitate a cetatenilor, faramitata, a ales sa caute doar solutii individuale, generand astfel un exod inimaginabil. Patru milioane de pribegi, patru milioane de destine supuse unei necrutatoare rulete rusesti de catre un Occident arogant si dispretuitor. Lucrul cel mai grav este ca tanara generatie s-a lasat pacalita de aceste tipuri de mesaje, acceptand senina si cretina transformarea tarii lor in pasalac occidental, fara nicio tresarire de patriotism sau de orgoliu national. Pentru ei, orice neica nimeni de afara este mai bun decat orice roman. Orice prostanac european este ascultat cu respect si orice roman de buna credinta, care deschide gura, este balacarit pe paginile lor de socializare.

Bai generatie, ticalosii nu sunt si prosti! Ei stiu exact ce fac. Va pot cuceri simpatia si increderea prin inteligenta lor, prin taisul verbelor sau prin observatii pertinente. Dar sa nu uitati ca aveti, totusi, de-a face cu niste ticalosi. Ticalosi cu premeditare.”, scrie SOV pe blogul său.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /