Știrea ANULUI/Japonia ține deschisă o GARĂ pentru o ELEVĂ! Mesajul unui japonez: Merită să MOR pentru o țară ca aceasta!

"De ce nu ar trebui să vreau să mor pentru o țară ca aceasta, când guvernul este gata să facă atâta efort în plus doar pentru mine", a scris un comentator pe pagina de Facebook a CCTV. "Acesta este sensul unei bune guvernări, de a răzbate până la nivelul oamenilor de rând. Fiecare cetățean contează. Niciun copil lăsat în urmă!"

Japonia menține deschisă o gară feroviară scoasă din uz pentru un singur pasager: o elevă de liceu pentru care trenul face doar două opriri în această stație - o dată când fata pleacă la cursuri și a doua oară când se întoarce, relatează site-ul citylab.com.

De ani de zile, acest singur pasager așteaptă în gara Kami-Shirataki din insula nordică Hokkaido. Totul pare a fi o scenă desprinsă dintr-un film al regizorului Hayao Miyazaki. Dar, conform CCTV News, povestea este reală și are la bază o decizie pe care Căile Ferate Japoneze — grupul care operează rețeaua feroviară a țării — a luat-o în urmă cu trei ani.

La acea vreme, numărul pasagerilor în stația Kami-Shirataki a scăzut semnificativ din cauza poziției sale izolate, iar serviciile de transport de marfă au încetat și ele. Căile Ferate din Japonia se pregăteau să închidă gara pentru totdeauna, când au observat că aceasta încă era utilizată în fiecare zi de o elevă. Așa că au decis să păstreze gara deschisă pentru ea până la absolvirea cursurilor. Compania chiar a ajustat orarul trenului în conformitate cu programul fetei. Eleva, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, urmează să termine liceul în luna martie, moment în care gara va fi în cele din urmă închisă. 

Oamenii 'își scot pălăria' în fața guvernului japonez pentru că face din educație o prioritate de top, scrie site-ul citat. "De ce nu ar trebui să vreau să mor pentru o țară ca aceasta, când guvernul este gata să facă atâta efort în plus doar pentru mine", a scris un comentator pe pagina de Facebook a CCTV. "Acesta este sensul unei bune guvernări, de a răzbate până la nivelul oamenilor de rând. Fiecare cetățean contează. Niciun copil lăsat în urmă!"

Alții deplâng dificultățile cu care se confruntă Căile Ferate în Japonia rurală. Cu natalitatea care a scăzut la niveluri record, îmbătrânirea populației și pericolul de a pierde o treime din populație până în 2060, Japonia se confruntă cu o serie de crize, inclusiv un surplus de locuințe vacante și o forță de muncă în scădere. Sistemul feroviar al națiunii este afectat de aceste schimbări.

Transportul feroviar de mare viteză impresionant de eficient al Japoniei a continuat să se extindă la periferia țării, determinând scoaterea din funcțiune a rutelor feroviare "low-tech" devenite desuete. Gara Kami-Shirataki, de exemplu, se află în orașul Engaru în partea rurală a Hokkaido, care a pierdut cel puțin 20 de linii de cale ferată, în ultimele decenii.

Dar dacă povestea acestei tinere și legătura ei specială cu gara Kami-Shiratki este un indicator, căile ferate rurale din Japonia vor rămâne în amintire pentru serviciul lor pus în slujba oamenilor din cele mai îndepărtate colțuri ale țării. AGERPRES

 

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

5 EXCLUSIV / Dragnea a făcut chef cu lăutari la Scroviștea, pe 10 august, anul trecut, când românii erau gazați de…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume