Surse PSD/Procentele lui Ponta scad dramatic în Bucureşti, Banat-Crişana, Ardeal şi Dobrogea/Strategii de campanie sunt în criză

Surse PSD/Procentele lui Ponta scad dramatic în Bucureşti, Banat-Crişana, Ardeal şi Dobrogea/Strategii de campanie sunt în criză

Criză la sediul de campanie al candidatului PSD. Trendul descrescător care s-a declanşat în urmă cu aproape trei săptămâni tinde să devină dramatic pentru candidatul Victor Ponta. Noile măsurători arată că, în ritmul în care se desfăşoară lucrurile, Bucureştiul este ca şi pierdut încă de la primul tur. Acesta este lucrul care îi îngrozeşte cel mai mult pe strategii de campanie.

Semnalul dat de Bucureşti a fost cheia tuturor alegerilor pentru preşedinte desfăşurate în România. Criza căldurii i-a scos din minţi pe cei care se ocupă, din umbră, de strategia de campanie. Ponta a fost nevoit să ia măsuri la limita legii pentru a putea stopa murmurul bucureştenilor. Iar Oprescu a fost acuzat de jocuri necurate pe fondul problemelor sale cu DNA. Nici conflictul dintre copoii lui Ghiţă şi Marian Vanghelie nu i-a făcut bine candidatului PSD. 

Marele duşman pe Bucureşti este Tăriceanu

Pare aproape neverosimil, însă fanii Antenei3 din Bucureşti îi fac mari probleme lui Ponta în Bucureşti. La primul tur, Tăriceanu va fura, în capitală, din voturile lui Ponta. Şi nimeni nu poate garanta că la turul 2 toţi votanţii lui Tăriceanu vor merge să-l voteze pe Ponta. Sau dacă vor mai merge la vot, descurajaţi de un scor dezamăgitor primit de Ponta.

Ultima apariţie de la Antena3 a fost un fiasco de audienţă

Însă lucrul care a fost cel mai şocant până acum a fost audienţa înregistrată de ultima emisiune la care a fost prezent Ponta la Antena3. Sub 100.000 de oameni s-au uitat la Ponta. Iar Radu Tudor s-a făcut negru cînd a văzut audienţele. Despre Sultănescu, Teodorescu şi ceilalţi şobolani care mişună pe lângă Ponta nu mai vorbim. Apropo de audienţe, deşi o să abordăm acest subiect separat, să spunem că Antena3 continuă să piardă, săptămână de săptămână, telespectatori. Însă în legătură avem informaţii premium pe care le vom face publice într-un material exclusiv.

Dobrogea, ultimul fief unde a început dezastrul

Dobrogea a intrat şi ea pe lista unde încep să apară probleme legate de câştigarea alegerilor. Procentele încep acum cu cifra 2. Şi mai sunt destule zile până duminică. Nu este pentru prima oară când, la prezidenţiale, electoratul din Dobrogea ar vota altfel decât votează la celelate tipuri de alegeri. Şi Geoană s-a confruntat cu acest fenomen, în 2009. Noi vom publica fotografia finală, din ce culegem din toate taberele, vineri după-amiază.

Banat-Crişana şi Ardealul sunt catastrofale

Deşi la europarlamentare s-au înregistrat scoruri rezonabile pentru PSD în aceste două regiuni istorice ele se dovedesc a fi fost cumva false. Şi s-au datorat tradiţionalului dezinteres al electoratului din aceste zone pentru orice alt tip de alegeri în afara celor prezidenţiale. Însă Ponta aproape că este urât în aceste locuri.

Teama de dezvăluiri n-a dispărut

Chiar dacă prin stăpânirea comunicării s-a reuşit minimalizarea efectelor celor mai puternice atacuri, venite în special din partea DNA şi din partea lui Traian Băsescu, teama de ceva neprevăzut n-a dispărut. Mai ales că efectele nu mai pot fi combătute cu două zile înainte de ziua votului. Episodul Geoană la Vântu a rămas viu în memoria lui Teodorescu. Care, apropo, dacă Ponta va pierde, va fi la cel de-al treilea candidat PSD îngropat. După ce i-a dus la groapă pe Năstase şi Geoană.

Hai să dăm şi o cifră

Pentru a nu fi consideraţi neserioşi vă dăm şi o cifră de ieri: 33. Însă nimeni n-ar trebui să creadă că PSD, prin mobilizarea tuturor resurselor, nu poate depăşi cu mult acest procent. Toată cheia primului tur va consta în prezenţa la vot din marile oraşe. Dacă ele ies la vot, Ponta va cădea în bot. 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina