TĂCEREA lui l-a UCIS pe Băsescu/Isărescu: În 2009 pledam pentru un împrumut mai mic de 20 mld euro de la FMI. Îmi dau seama că aş fi greşit

Şeful BNR, Mugur Isărescu, recunoaște că a pledat pentru o sumă mai mică atrasă de la FMI şi Comisia Europeană în 2009, faţă de cele aproape 20 miliarde euro împrumutate, însă şi-a dat seama că ar fi greşit, pentru că un nivel mare al rezervelor descurajează atacurile speculative. 

"Ştiţi că un nivel mare al rezervelor, chiar dacă nu este folosit, este un descurajant al atacurilor speculative, păstrează echilibrul pieţei. Că se tot întreba lumea de ce a luat România 20 miliarde euro (de la FMI şi CE - n.r.). Acum i-am dat aproape pe toţi înapoi. Am fost unul dintre cei care am pledat pentru o sumă mai mică, acum îmi dau seama că aş fi greşit. Era nevoie, în condiţiile acelea de incertitudine, de zvonistică la nivel internaţional. Acum s-au schimbat condiţiile, aversiunea la risc este mult mai mică", a declarat marţi Isărescu la conferinţa "Viitorul modelelor de business bancar", organizată în cadrul evenimentelor dedicate aniversării a 135 de ani de la înfiinţarea Băncii Naţionale a României.

Mai are acum importanță ce spune Isărescu? După ce aparatul de propagandă din spatele USL l-a ucis politic pe Traian Băsescu? Își mai aduce cineva aminte de câte ori a afirmat curvuța roșie Victor Ponta că nici nu ne trebuia împrumutul? Și că Băsescu a luat împrumutul doar așa, de-al dracu', că ura poporul român?


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară