Tănase: Nu am crezut că se desface USL, că nu aș fi acceptat șefia TVR; după alegeri voi fi izgonit

Tănase: Nu am crezut că se desface USL, că nu aș fi acceptat șefia TVR; după alegeri voi fi izgonit

Președintele - director general al SRTV, Stelian Tănase, a declarat miercuri că a acceptat funcția de director al televiziunii publice în speranța că USL nu se desface până în 2016, adăugând că s-a "păcălit", și crede că după alegerile prezidențiale va fi "izgonit'.

"Nu poți să reformezi televiziunea împotriva voinței politice, asta am înțeles însă acum, nu acum un an. Am crezut atunci, fiind USL cu 70%, că am suportul. Eu am mai refuzat de două ori să fiu directorul televiziunii, nu e prima dată, dar atunci am refuzat pentru că din calcul nu exista o majoritate suficient de articulată să îmi garanteze sprijinul. Acum, m-am păcălit. Nu am crezut că în două luni se desface USL, că nu aș fi acceptat așa ceva. Știam la ce mă bag, dar am contat pe unitatea USL, care a zis că până în 2016 rămâne. M-a asigurat și domnul Ponta, și domnul Crin Antonescu. (...) M-am înșelat și am rămas într-un șpagat deasupra unei prăpastii cu acest sac în spate. Eu cred că după alegeri voi fi izgonit", a spus Stelian Tănase la audierea din Comisia de cultură din Camera Deputaților.

El a precizat că a intenționat să demisioneze de mai multe ori.

"Am vrut să demisionez de mai multe ori. La data de 1 octombrie ați fi avut demisia mea pe masă, dacă nu izbucnea acest scandal și dacă asupra mea nu s-ar fi exercitat presiuni politice atât de directe și de dure. Am anunțat colegii că nu voi demisiona în ciuda presiunilor care se fac, unele în complicitate cu oameni din conducerea TVR. Pe ei i-am anunțat 'nu vă mai străduiți, că nu voi demisiona" și s-a produs o dovadă că mesajul meu a ajuns, că s-au produs în următoarele trei zile diferite situații", a arătat șeful TVR.

Stelian Tănase a dat asigurări că va menține televiziunea publică echidistantă pe durata campaniei electorale și în afara oricăror conflicte politice.

"Am declarat în interviul meu și în textul de pe blog că am probleme cu ambele mari partide și efortul meu și vreau să vă asigur (...) că voi menține televiziunea pe durata campaniei electorale cât se poate de echidistantă și în afara oricăror conflicte politice. Să nu vă așteptați, pentru că reprezentați toate partidele, că Televiziunea Română va face servicii vreunui candidat în această perioadă. Tocmai ăsta e miezul disputei, că fiecare crede că eu declar așa, ca să mă aflu în treabă, să fiu simpatic, dar constată că chiar mă țin de acest principiu. Toți care au sunat au rămas cu telefonul în mână, degeaba sună. Cât va fi campanie și până când se va anunța învingătorul în turul II, până când se va anunța Guvernul, Televiziunea Română va fi foarte vigilentă să nu creeze avantaje niciunui candidat, niciunui partid, niciunei idei politice. Garantez pentru asta. (...) Cât pot eu să țin corabia niciun partid nu va fi avantajat sau dezavantajat în timpul campaniei care urmează", a susținut Tănase.

Deputatul Mădălin Voicu (PSD) a spus, în cadrul dezbaterilor, că în cazul în care s-ar fi aflat în locul lui Stelian Tănase și-ar fi dat demisia.

"Atunci când constatați că nu poți, după părerea mea, corect este să nu dăm vina pe alții. Dacă aș fi în situația dvs (...), mi-aș da demisia", a afirmat Voicu.

În replică, Stelian Tănase a declarat: "Consider acest îndemn, de a îmi da demisia, o presiune politică".

Președintele — director general al SRTV, Stelian Tănase, a fost audiat miercuri în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților pentru a prezenta situația din postul public de televiziune.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia