Traian Băsescu: Nu-mi reneg fratele. După terminarea mandatului voi încerca să-mi apăr fratele

Traian Băsescu: Nu-mi reneg fratele. După terminarea mandatului voi încerca să-mi apăr fratele

Președintele Traian Băsescu a vorbit despre nenorocirea familiei sale, după două săptămâni de la arestarea fratelui său, Mircea Băsescu.

 "După hotărârea CSAT s-au constituit structruri mixte, procurori, SRI, Poliție, DGIPI, care au început lupta împotrica clanurilor. Convingerea mea este că statul va câștiga lupta cu aceste clanuri."

Motivul pentru care au beneficiat de protecția clanurile a fost corupția, a declarat Traian Băsescu. 

"Dacă ne referim la cel mai mediatizat caz, Bercea Mondial-Mircea Băsescu, el au fost obișnuit să  obțină favoruri, dar de data asta n-au nimerit poarta corectă, dacă analiza Parchetului este corectă. Faptul că Bercea Mondial avea peste o sută de dosare la Judecătoria sau la Parchetul Slatina și primise NUP-uri pe bandă rulantă este o probă că decizia CSAT din 2009 împotriva crimei organizate la nivel local a fost corectă

 Acum toate instituțiile statului au înțeles că aceasta este o luptă vitală, ca lupta împotriva corupției la nivel politic", a declarat Traian Băsescu.

Despre mediatizarea corupției din familia Băsescu, președintele a declarat că: "Eu nu-mi reneg fratele. Este fratele meu și când îmi voi termina mandatul voi încerca să-l apăr public pentru că el are alt punct de vedere decât cel exprimat până acum. Voi încerca să-l apăr, dar numai după ce îmi voi termina mandatul. Familia este însă definită foarte clar, soț, soție, copii. Fratele este o rudă de rangul  doi. Nu trăiesc zi de zi cu el să-mi dau seama ce face. Nu spun ca o scuză, ci ca pe o realitate pe care mulți români o știu. Au frați, au surori, trăiescu unul într-un oraș, unul în alt oraș,  nu prea știu de viața de zi cu zi a fratelui.

Mă întrebam ce se întâmpla dacă aveam 11 frați. E dificil. Aici trebuie să rămânem în limita legii, a Codului familiei care definește foarte clar familia, soț, soție, copii, și aceea ai responsabilitate pentru copii până la vârsta majoratului. Repet, nu mă derobez de fratele meu. Suntem din același sânge, îl iubesc cu toate necazurile pe care le are, dar pentru moment sunt președintele României. De aceea campania care a fost susținută în Parlament cu demisia  președintelui este una incorectă legal.  Aici m-a surprins aderența liberalilor care au venit din nou să confirem că aliatul lor bun este PSD.

Lucrurile trebuie tratate din punct de vedere legal. Faptul că s-a întâmplat această nenorocire pentru mine, arestarea fratelui meu. Ar trebui să fie o probă de independență a Justiției și nu una cu care să-l acuzi pe președinte pentru ce a făcut un om de 60 de ani", a declarat Traian Băsescu la Adevărul live.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

3 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

4 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

5 „Du-te măi și vaccinează-te. COVID-19 omoară!”. Mesajul devenit viral al medicului Gabriel Diaconu