Udrea, despre declaraţiile lui Ponta privind regimul Băsescu: E în linia lui Şova, un iresponsabil

Udrea, despre declaraţiile lui Ponta privind regimul Băsescu: E în linia lui Şova, un iresponsabil

Liderul PMP, Elena Udrea, spune că, prin declaraţiile privind Traian Băsescu şi regimul nazist, premierul Victor Ponta "e în linia domnului Şova", fiind "un iresponsabil care amestecă lucrurile", care "crede că poate fi neserios, superficial, chiar şi atunci când vorbeşte despre lucruri importante".

Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Elena Udrea a fost întrebată, luni, în timpul unei vizite în Bistriţa-Năsăud, despre declaraţiile premierului Victor Ponta potrivuit cărora "efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei 10 ani de regim Traian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania".

"E în linia domnului Şova, care ştiţi ce reacţii în plan extern a declanşat cu reacţiile despre Holocaust. La fel şi domnul Ponta. N-aş putea să spun că e iresponsabil vesel, pentru că n-aş introduce niciun fel de glumă în analiza sau declaraţia mea referitoare la ce a spus domnul Ponta. Este un iresponsabil care amestecă lucrurile, crede că poate fi neserios, superficial, chiar şi atunci când vorbeşte despre lucruri importante din istorie precum nazismul. L-am mai auzit vorbind şi despre Che Guevarra… Domnul Victor Ponta este pur şi simplu periculos în lipsa lui de responsabilitate", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Elena Udrea.

Ea a adăugat că premierul "o să vadă cum e să-l bată o femeie", la alegeri.

"Din nefericire pentru Victor Ponta, va lua bătaie de la mine şi o să vadă cum e să-l bată o femeie, pentru că nu are absolut nimic de oferit acestei ţări. Şi a avut doi ani în care putea să mă contrazică, pe mine şi pe cetăţenii care îi spun că e incapabil să facă ceva bun pentru ţara asta. Foloseşte tot felul de formulări cât mai agresive, mai atractive pentru campanie, însă vor avea impact la public exact invers decât speră. Va fi învins în turul doi al alegerilor prezidenţiale", a spus Udrea.

Referitor la faptul că a fost huiduită la manifestările de la Ţebea, ea a afirmat: "La Ţebea întotdeauna sunt oameni, nu vreau să spun susţinători ai cărui partid, care de regulă fluieră sau huiduie politicienii. Problema nu e că au fluierat 20 sau 100 de oameni, ci că mii de oameni au strigat «Udrea preşedinte!», au stat la cozi ore întregi să ia autografe, în timp ce corturile celelalte erau goale. Au fost acolo şi alţi candidaţi, care nici măcar n-au fost remarcaţi. Sunt un politician şi un candidat care generează emoţie. Nimeni nu rămâne indiferent. Acolo au fost o sută de oameni împotriva Elenei Udrea, îmi asum, dar, din fericire, aceştia sunt mult mai puţini decât cei care sunt pro Elena Udrea. Nu cred că mai este vreun candidat la care să stea oamenii la coadă pentru fotografii şi autografe. Ţebea de ieri (duminică - n.r.) a fost pentru mine exemplul popularităţii şi emoţiei pe care o pot genera în rândul oamenilor".

Potrivit acesteia, "ardelenii fac mereu diferenţa între discursul politicienilor, maghiari sau români, care se înfierbântă brusc în campaniile electorale şi care agită nişte teme ce nu aduc nimic bun comunităţilor".

"Eu am fost mult în Harghita, Covasna, vreau să spun că românii, fie că sunt etnici maghiari sau români, trăiesc foarte bine împreună. Au nevoie de sprijin din partea autorităţilor locale, centrale, pentru infrastructură, locuri de muncă. Din păcate, în loc de acest sprijin, ei primesc tot timpul teme false prin care unii vorbesc despre autonomie, ceilalţi se înfierbântă şi răspund cu un limbaj naţionalist. Ardelenii, aşa înţelepţi cum îi ştim că sunt, fac foarte bine diferenţa între ce spun politicienii şi ce se întâmplă în realitate. Nu cred că putem vorbi de altfel de autonomie în această ţară decât de autonomie locală, pe care o găsim şi la Tulcea, şi la Dolj, şi la Cluj. Cine vorbeşte despre altă autonomie este iresponsabil şi trebuie sancţionat, iar sancţiunea, de obicei, se vede la vot. Eu nu cred că maghiarii votează UDMR pentru aceste subiecte cu care se agită electoratul, dar le foloseşte acestora pentru a avea o temă de campanie în condiţiile în care nu pot veni cu ceva constructiv", a declarat Udrea.

Duminică, premierul Victor Ponta a declarat că va urma "o perioadă în care trebuie pur şi simplu să ne pregătim de debăsificarea societăţii româneşti".

"Cred că efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei 10 ani de regim Traian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania", a spus Ponta.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD