Udrea, la un pas de candidatura la Preşedinţie: „România e pregătită să aibă un preşedinte femeie“

Udrea, la un pas de candidatura la Preşedinţie: „România e pregătită să aibă un preşedinte femeie“

„Cred că România este pregătită să voteze o femeie, pentru că sunt o femeie care a candidat şi, de fiecare dată când am candidat, am avut un număr consistent de voturi, de cele mai multe ori printre cele mai multe voturi obţinute de un candidat. Cred că da, o femeie poate câştiga competiţia electorală pentru Preşedinţia României“, a spus Udrea, într-o conferinţă de presă.

Totodată, ea a subliniat că ar putea avea parte de susţinerea preşedintelui Traian Băsescu, deoarece s-a format în echipa acestuia.

„Eu cred că fiind printre puţinii lideri politici care s-au format în echipa preşedintelui şi care a rămas loial proiectului viziunii preşedintelui despre politică, justiţie, stat de drept, voi avea susţinerea preşedintelui“,  a menţionat Elena Udrea şi a adăugat că o decizie privind menţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu la alegerile prezidenţiale va fi luată în cadrul unei reuniuni a structurii de conducere PMP.

Udrea a detaliat şi motivele pentru care candidatura lui Diaconescu a fost pusă sub semnul întrebării de membrii partidului.

„Dacă prin evaluarea actualei campanii şi a candidatului vom constata că nu putem intra în turul doi, schimbarea se va face cu preşedintele partidului. In calitate de lider PMP, trebuie să îmi asum această candidatură“,  a mai spus ea.

 „Îmi duc candidatura până la sfârşit“

Cristian Diaconescu a reacţionat, pe contul său de Facebook, la contestaţiile aduse candidaturii sale şi a precizat că se va înscrie în cursa pentru Cotroceni indiferent dacă are sau nu sprijinul partidului său.

„Vă mulţumesc tuturor pentru faptul că îmi sunteţi alături. Acest lucru ma face să îmi duc candidatura până la sfârşit, indiferent dacă voi beneficia sau nu de susţinerea unui partid. Consider că aceasta este o datorie morală faţă de dumneavoastră şi de societate“, a arătat el

Cristian Diaconescu a fost anunţat, la 7 iunie, drept candidatul la prezidenţiale al Partidului Mişcarea Populară, în urma Congresului formaţiunii care a desemnat-o pe Elena Udrea drept preşedinte de partid.

Cristian Diaconescu a fost ales senator la alegerile parlamentare din 2004 şi 2008 , din partea PSD. In 2010, el a devenit membru UNPR şi preşedinte de onoare al formaţiunii. De asemenea, a mai ocupat funcţiile de ministru de Externe, respectiv de ministru al Justiţiei.

EBA : Udrea interzice strângerea de semnături

Candidatura lui Cristian Diaconescu la alegerile prezidenţiale a aprins spiritele între Elena Udrea şi fiica preşedintelui, Elena Băsescu. Aceasta din urmă a acuzat-o pe Udrea că ar interzice organizaţiilor locale strângerea de semnături pentru Cristian Diaconescu. La rândul său, Udrea  a refuzat să comenteze atacul, „din respect pentru preşedinte“.

Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu a fost cel dintâi care a semnat pentru susţinerea lui Cristian Diaconescu la alegerile prezidenţiale.

Dacă Elena Udrea se va înscrie în cursa pentru Cotroceni, alegerile prezidenţiale din 2014 vor ilustra o situaţie inedită în politica românească postdecembristă: două femei, în premieră, se vor lupta pentru fotoliul de la Cotroceni, după ce şi Monica Macovei şi-a anunţat candidatura, din postura de independent. Până acum, o singură femeie a mai candidat la alegerile prezidenţiale, în 2000. Graţiela Bârlă a obţinut 0,55% din voturi.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”