Un cretin, Bacalbașa (PSD): Principalul defect al lui Klaus Iohannis este că reprezintă interese străine/ 'Cine o îndrăgi străinii, mânca-i-ar inima câinii'

Un cretin, Bacalbașa (PSD): Principalul defect al lui Klaus Iohannis este că reprezintă interese străine/ 'Cine o îndrăgi străinii, mânca-i-ar inima câinii'

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Nicolae Bacalbașa, spune că principalul defect al contracandidatului lui Victor Ponta în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis, este faptul că "reprezintă interese străine".

"Pericolul l-a spus Mihai Eminescu: 'cine o îndrăgi străinii, mânca-i-ar inima câinii'. Principalul defect al domnului Iohannis este că reprezintă interese străine.(...) Dl. Iohannis nu este nici măcar sub acoperire, este un german care reprezintă, în mod oficial, interesele unei comunități etnice și care comunitate este sprijinită de un stat, care este un hegemon în cadrul unei Uniuni care s-a vrut paritare și în care se conturează, încet-încet, două viteze. Nu trebuie să ieșim din UE, ci trebuie să ne comportăm în cadrul UE, prin reprezentanții noștri, prin atitudinea noastră, ca niște parteneri cu reprezentare integrală", a spus acesta, miercuri, după întâlnirea cu conducerea PSD, la sediul partidului.

Întrebat cum vede faptul că românii din Ardeal au votat în favoarea lui Klaus Iohannis, social-democratul a replicat: "Este pentru mine o mirare pentru că să nu uităm că în Ardeal, timp de sute de ani, a funcționat unirea celor trei nații dominante, în care românii erau 'misera plebs contribuens', deci plebea mizerabilă care numai contribuie. Sper ca românul ardelean să iasă din această psihologie și să înțeleagă că este un cetățean român, că Ardealul este foarte important și că Ardealul face parte din România Mare".

Referitor la faptul că premierul Victor Ponta a anunțat trei nume de posibili premieri, dacă va câștiga prezidențialele, președintele CJ Galați a spus că este "absolut corect, fiind prima dată când un viitor președinte nu este îmbătat de propria personalitate și apelează la ansamblul unei coaliții".

Totodată, Bacalbașa a susținut că, în opinia sa, Călin Popescu Tăriceanu, una dintre persoanele nominalizate pentru funcția de premier, este un om experiență.

"Domnul Tăriceanu e un om echilibrat, cu foarte multă experiență și care a avut performanța uluitoare să reziste timp de aproape doi ani șicanelor demențiale ale unui personalități ieșite din comun, Băsescu. Domnul Maior sigur că este un om cu o experiență pentru situații excepționale. Ferească Dumnezeu ca România să ajungă într-o situație excepțională", a mai spus acesta.

Conducerea PSD are miercuri și joi o serie de întâlniri cu liderii județeni pentru a analiza rezultatele obținute în urma primului tur al alegerilor prezidențiale.

AGERPRES/ (A — autor: Cătălina Barbu, editor: Diana Dumitru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...