Un FAKE uman

Un FAKE uman

Cât de mare este miza OUG semnate de Ponta la sfîrșitul lui 2014? Prin care se prevede că un deținător de doctorat poate renunța la acest titlu, ceea ce nu era posibil pînă acum? Renunțarea voluntară la un titlu de doctorat împiedică o anchetă care să ducă la un verdict de plagiat. În cazul unui verdict oficial de plagiat, titlul de doctor este retras. Și, în consecință, tot ce a produs acel doctorat poate fi retras. În cazul lui Ponta, doctoratul plagiat a produs o falsă carieră de avocat și o falsă carieră de universitar. Cu care acest FAKE uman s-a cocoţat în ierarhia socială.

Jigodia Naţională a cîștigat 1.560.000 RON și, în 2012, cînd a lichidat cabinetul de avocatură, s-a ales cu două apartamente (de minimum 150.000 de euro fiecare) și un Fiat.

În total, din falsele posturi, cariera universitară și cea de avocat, Ponta a cîștigat peste 700.000 de euro. De asemenea, a pozat într-un tînăr intelectual de succes. Un tînăr INTELECTUAL  care, PROMOVAT ÎN MEDIA de zone OBSCURE, promitea să fie ,,viitorul luminos'' al patriei.

Şi avocat a devenit tot în baza ,,DOCTORATULUI''

În 2005, cînd a devenit avocat, Jigodia era deja doctor în drept. Baroul București spune, pe propriul site, că Ponta a devenit avocat prin decizia 644 din 7 ianuarie 2005. La acea dată, în avocatură se putea intra fără examen (un examen complicat  și cu mulți candidați pe loc, mai ales în București) dacă, de exemplu, aveai o vechime de magistrat (procuror sau judecător) de minimum zece ani. Ponta nu îndeplinea însă această condiție: s-a retras din magistratură după numai șase ani de activitate ca procuror (1995-2001). Legea, făcută de şmecheri, oferea o portiță: devenea avocat, la cerere, dar fără examen, orice doctor în drept. Iar Ponta deținea deja, în 2005, de vreo doi ani calitatea de doctor. De care a uzat pentru a deveni avocat. Obligat să facă acest lucru după ce mentorul Adrian Năstase a pierdut alegerile în 2004.

În 2012, departamentul de comunicare al Guvernului a refuzat să comunice României libere cum a intrat Ponta în avocatură iar Baroul București, de asemenea, a ținut secretă această informație.

Să mai adăugăm la asta modul dubios în care şi-a finalizat studiile în liceu? După hai-hui-ul prin Paris?


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina