Vânzarea Antenei3 a fost negociată în China?În ţară, Cristi Burci s-a şi prezentat la banca creditoare a Trustului Intact cu un investitor strategic

Vânzarea Antenei3 a fost negociată în China?În ţară, Cristi Burci s-a şi prezentat la banca creditoare a Trustului Intact cu un investitor strategic

Aşa cum noi am spus, chiar cu mult timp înainte ca Voiculescu să fie condamnat definitiv, Antena3 era pe lista de priorităţi a lui Sebastian Ghiţă. Cu sprijinul din umbră al lui Victor Ponta. Colapsul financiar în care se află, şi iminenţa pierderii controlului asupra acţiunilor, după precedentul Realitatea TV, a stârnit panică în tot trustul. Circul făcut de Mircea Badea nu reprezintă, pentru cunoscătorii din interior, decât o ieşire în decor cauzată de stresul că tot rahatul mâncat ani de-a rândul nu va folosi la nimic. Iar starea asta se va amplifica. Pentru că tocmai şi-au dat seama că Abraham a rămas fără muniţie pe subiectul Bercea. Aşa cum tot noi v-am spus. 

China

Dar să trecem la subiect. Turcescu a aflat pe ,,surse'' că Mihai Lazăr, mâna dreaptă a lui Voiculescu, şi adevăratul şef din companie, fetele Voiculescu neavând nici o treabă, fiind descrise cel mai bine în convorbirile redate de înregistrările DNA, se află în China. Iar dacă Turcescu a aflat mai departe că unul dintre angajaţii Grivco din China, Radu Iosifescu, este şi angajat al ambasadei României de la Beijing, noi vă spunem că Mihai Lazăr a discutat în China cu un influent om de afaceri chinez, apropiat cercurilor guvernamentale pe care le frecventează şi Ponta, pentru a susţine financiar, în baza cedării de acţiuni la unele din componentele companiei, trustul media. Discuţiile au început la Bucureşti în urmă cu o jumătate de an şi au fost acceptate şi de Dan Voiculescu. Iar dacă acum şase luni discuţiile au avut mai degrabă un caracter exploratoriu, şi au fost privite ca un posibil scenariu fantezist, la acest moment lucrurile sunt cât se poate de serioase.

România

În acelaşi timp, în România, unul din duşmanii de moarte ai Antenei3, Cristian Burci, atacat nu întâmplător prin prezentarea unui filmuleţ compromiţător, s-a şi prezentat la banca creditoare a trustului, Raifeissen.

Terenurile şi clădirile lui Dan Voiculescu în care îşi au sediile Romtelecom şi Antena 1 şi Antena 3, confiscate de stat în urma condamnării lui Voiculescu la 10 ani de inchisoare, sunt ipotecate în favoarea Raiffeisen Bank, drept garanţie pentru două credite în valoare totală de 46 de milioane de euro acordate în 2008, rezultă din informaţiile disponibile în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare, consultată de Bancherul.ro.

Curtea de Apel Bucureşti a decis că respectivele terenuri si imobile vor trece în patrimoniul statului, libere de orice sarcini, întrucat au fost dobândite ilegal de Voiculescu de la fosta firma de stat ICA (Institutul de Cercetări Alimentare), ceea ce înseamnă că Raiffeisen Bank pierde ipotecile constituite pentru garantarea celor doua credite.

Banca va acționa probabil în justiție pentru a-și acoperi găurile produse prin intrarea în nefericita combinație cu Dan Voiculescu și familia sa. Pe cale de consecință, ar putea să ceară, dacă nu-și acoperă paguba, inclusiv preluarea de acțiuni, majoritar sau minoritar, la afacerile media ale condamnatului. Astfel, Raiffeisen ar putea deveni chiar proprietara unei televiziuni ca Antena 3 sau ar putea primi în compensație acțiuni la Antena 1, Jurnalul Național sau alte entități din Intact.

Pornind de la aceste aspecte, Cristian Burci a intrat deja pe fir arătindu-le celor de la Reiffeissen un investitor strategic gata să le dea imediat cele 47 de milioane de euro pentru un pachet consistent de acţiuni la trustul de presă al familiei Voiculescu. Tot ce are de făcut Raiffeisen este să incerce sa obţină pe cale judecătorească aceste acţiuni în contul creditului acordat.

Varianta Ghiţă începe să iasă din joc

Prezentat de noi, mult timp, ca principalul beneficiar al condamnării lui Voiculescu, Sebastian Ghiţă pare să fie ieşit din acest joc. Sursele noastre spun că pe Ghiţă nu-l mai interesează postul ca atare. El mizează pe discuţiile cu Gâdea, Badea şi Dana Grecu. Pe Ciuvică şi Chireac îi are deja pe statul de plată.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu