VIDEO Băsescu, întâlnire cu baronii români şi preşedinţi consiliilor regionale din Republica Moldova. Temele de discuţie

VIDEO Băsescu, întâlnire cu baronii români şi preşedinţi consiliilor regionale din Republica Moldova. Temele de discuţie

„Preşedintele Traian Băsescu s-a interesat de stadiul transmiterii proiectelor de modernizare a instituţiilor de învăţământ preşcolar şi şcolar din Republica Moldova care sunt finanţate de România. În cadrul întrevederii, s-a discutat şi despre importanţa proiectului de interconectare energetică, în special, a Gazoductului Iaşi - Ungheni, ca sursa alternativă pentru aprovizionarea cu gaz a Republicii Moldova. În timpul întâlnirii, s-a discutat, totodată, şi despre motivele pentru care cooperarea transfrontalieră este una dintre metodele cele mai eficiente de integrare în spaţiul european“, se arată într-un somunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a abordat în discuţie şi subiectul liberalizării vizelor pentru statele terţe. „Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, le-a vorbit preşedinţilor de consilii raionale şi judeţene despre decizia asumată, în această săptămână, la Bruxelles, prin semnarea de către reprezentanţii Parlamentului European şi ai Preşedinţiei elene a Uniunii Europene, a Regulamentului 539/2001 prin care se stabileşte lista cetăţenilor statelor terţe care nu au nevoie de viză pentru a circula în spaţiul Schengen“, se mai rată în documentul citat.

Anterior, preşedinţii de Consilii regionale din Republica s-au întâlnit şi cu premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /