VIDEO-Dezvăluire delirantă a lui Turcescu despre secretul vieţii/Candidatul care se ştie ofiţer acoperit n-ar mai trebui să doarmă începând din noaptea asta

VIDEO-Dezvăluire delirantă a lui Turcescu despre secretul vieţii/Candidatul care se ştie ofiţer acoperit n-ar mai trebui să doarmă începând din noaptea asta

Robert Turcescu, despre mărturisirea că a fost ofiter acoperit: Confirm că sunt documente reale, sunt ale mele. Nu mai puteam vorbi despre ofiţerul acoperit candidat la preşedinţie ştiindu-mă aşa. 

Deci el a primit misiunea să-l dea în gât pe acoperit. Şi va începe circul. Pentru că în studiourile de la RTV şi Antena3 colcăie de băieţi care slugăresc noua securitate a statului. Iar comisarul.ro îi va da în gât pe unii dintre ei.

Robert Turcescu a explicat in direct, in platou la B1 TV, postarea de pe blog referitoare la marturisirea sa ca a fost ofiter acoperit. El a confirmat ca este scrisa de el, ca documentele sunt reale si ca acum se simte eliberat si fericit dupa aceasta marturisire. Jurnalistul a mai spus ca "de maine" nu va mai face emisiune. El a vorbit despre "judecata dreapta" si despre faptul ca nu stie daca este vinovat sau nu, insa a insistat pe ideea de "judecatori". Turcescu a refuzat sa raspunda de unde a primit documentele.

Declaratiile lui Turcescu de duminica seara, la emisiunea Actualitatea Romaneasca:

Este vorba despre o marturisire publica, la care inca reflectez.
Sunt dispus oricand voi fi chemat in fata judecatorului sa dispun de aceste documente si sa spun ce stiu despre aceste documete.
Nu sunt puse de altcineva. nu am vrut sa raspund la telefon astazi pt ca ar fi insemnat sa fac numai asta.
Sunt documente reale, le am in casa mea. Eu nu vreau sa fac o discutie acum daca documentele sunt reale sau nu, daca au existat in ce context, cum s-au facut pentru ca nu suntem la o judecata publica.
Nu am trait o eliberare mai mare, o sarbatoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase in sufletul meu decat astazi dupa ce m-am eliberat de povara asta.
Am cautat adanc in mine.


Intr-un fel sau altul mi-am dat seama ca e necinstit, ca nu pot sa va mai mint, ca trebuie sa marturisesc. Eu nu mai pot sa traiesc asa. Astazi va spun, din moment in care m-am decis sa public aceste documente, da eu le-am pus acolo mi le acum si sunt ale mele.
Astazi mai mult ca oricand sunt impacat.
Nu de la voi astept judecata, sigur ca se poate dezbate, dar v-as ruga ca fiecare in sufletul vostru judecand sa o faceti drept iar eu ma supun judecatorilor adevarati, cei care vor avea harul sa judece cu dreapta masura ceea ce se intampla.
Nu vreau sa raspund astazi la intrebari.
Am scris acolo ca imi cer iertare. Tuturor celor pe care aceasta povara a mea ii incurca.
Eu de maine nu voi mai face aceasta emisiune. nu stiu daca se numeste retragere din presa, stiu ca, in contextul actual, pana cand un judecator va spune daca am gresit sau ba, nu mai am taria de a ma afisa public.
Nu mai puteam veni in fata voastra vorbind despre ofiterul acoperit care candideaza la presedintie si eu sa ma simt asa in interiorul meu.
Nu stiu de ce am stat atat, pentru ca acum a venit momentul, asa a vrut cel de sus. lucrurile astea tin de ceva mult mai inalt
Sfarsitul nu este aici. Sunt convins ca in continuare fiecare in patratica lui avem lucruri de spus, de aratat lumii. Dar sa o facem doar legat de ceea ce avem noi de facut.
Eu sunt ziarist. un ziarist are menirea sa prezinta lucrurile asa cum sunt, vreau sa incerc sa nu mai calc pe alaturi.
Ai incalcat vreo lege? Nu stiu. Judecatorii stabilesc. Trebuie sa se ajunga la un proces pentru ca eu vreau sa am judecator drept.
Ma supun judecatorilor.
Repet. Voi spune absolut tot in fata unui judecator. Nici mie nu imi pot da un verdict.
Eu le-am primit in mana aceste documente. Nu am sa povestesc aici.

Robert Turcescu a refuzat sa raspunda la intrebarile referitoare la provenienta documentelor. El a stat circa 20 de minute in emisiune, apoi si-a scos lavaliera si a parasit studioul.

Pe parcursul zilei de duminica, Turcescu a avut telefonul inchis.

"Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos citeva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intimpla. Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor", se arata in postarea de pe blogul lui Turcescu.

La aceasta sunt atasate scanuri cu presupusele state de plata si livretul militar, in acesta din urma mentionandu-se ca Turcescu ar fi fost avansat in 2010 la gradul de locotenent-colonel de Unitatea Militara 02515 B (indicativul Directiei personal si mobilizare din Statul Major General, Bucuresti - n.r.).

Postarea este cu atat mai stranie cu cat dezvaluirea calitatii de ofiter acorperit al unui serviciu de informatii, chiar si de catre cel in cauza, reprezinta o incalcare a legii.

Robert Turcescu a anunțat, totodată, că nu va mai realiza emisiunea ”Sub semnul întrebării”.

”De mâine (n.r. luni) nu voi mai face această emisiune. Știu că, în contextul actual, până ce un judecător va spune dacă am greșit sau nu, nu am tăria să mă mai înfățișez public. Le doresc tuturor să trăiască un astfel de moment de eliberare, să trăiască sentimentul acesta, al faptului că făcând așa, asta este calea cea dreaptă. Am trecut prin clipe chinuitoare, în momtul acela mă dădeam de ceasul morții pentru că nu mai puteam să vin să discutăm de ofițerul acoperit. Eram în fața voastră un nimeni, un ins care mințea. Se asta am decis să mă eliberez. Fiecare are o cale în a face lucrurile”, a mai spus Turcescu.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…