Zgonea: Am primit o nouă cerere de arestare preventivă pentru Viorel Hrebenciuc

Zgonea: Am primit o nouă cerere de arestare preventivă pentru Viorel Hrebenciuc

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat luni că la biroul său a venit o nouă cerere de arestare preventivă pe numele deputatului PSD Viorel Hrebenciuc.

"În ședința de azi a Biroului permanent am avut pe ordinea de zi o nouă cerere de arestare preventivă a domnului deputat Viorel Hrebenciuc, un dosar care a venit cu câteva zeci de minute înainte de începerea ședinței la mine la birou. A venit un nou dosar, eu am citit numai cererea făcută de către ministrul Justiției care este înaintată, dosarul are 10 file, se cere arestarea preventivă a domnului deputat în trafic de influență, nu știu mai multe. În trei zile, Comisia juridică este obligată să facă raportul, eu am trimis acest dosar către comisie, părțile implicate, inclusiv parlamentarii, cei care votează în Comisia juridică, pot să îl citească și de aici încoace după ce vine raportul în maxim 5 zile sunt obligat să-l pun pe ordinea de zi a plenului", a spus Zgonea la finalul ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților.

El a adăugat că a vorbit pe 15 sau pe 16 octombrie cu Viorel Hrebenciuc, care este vicepreședinte al Camerei Deputaților, și că vorbește săptămânal atât cu el, cât și cu Miron Mitrea.

"Mi se pare o chestiune normală, există prezumția de nevinovăție, din punctul meu de vedere nu se decade din funcția de parlamentar până nu este decizia definitivă a unei curți. Cei doi, Hrebenciuc și Mitrea, sunt vicepreședinți, nu pot să fac decât să respect Regulamentul, îi convoc la ședințe, SMS-urile pleacă către toți membrii Biroului permanent, când se face convocarea plenului pleacă și către deputatul Diniță", a menționat Zgonea.

Președintele Camerei Deputaților a precizat că nu s-a mai discutat în ultima vreme de o lege a amnistiei și grațierii pentru că este campanie electorală, iar cel care introduce pe ordinea de zi un proiect de lege este comitetul liderilor.

Zgonea a arătat că Dan Șova și Viorel Hrebenciuc nu au vorbit despre o nouă lege a grațierii în biroul său, pentru că la data la care se spune că cei doi au avut discuția el nu era în birou.

"La mine în birou poate să fie un vicepreședinte care îmi ține locul în momentul în care eu public în Monitorul Oficial că sunt plecat într-o vizită oficială în afara României, sau am un concediu medical, sau ce e stabilit prin lege. Altfel, la mine în birou niciun vicepreședinte nu se poate întâlni cu alt coleg, fiecare vicepreședinte are biroul său", a încheiat președintele Camerei Deputaților.

Senatorul PSD Dan Șova a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în dosarul în care este urmărit penal și deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc.

Potrivit unui comunicat al DNA remis luni AGERPRES, la data de 17 octombrie 2014, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților, membru al Comitetului Executiv Național al PSD și vicepreședinte al Camerei Deputaților, și-ar fi folosit influența față de Dan Șova în scopul de a-l determina să inițieze o propunere legislativă privind amnistia și grațierea unor pedepse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...