Tecău și Rojer au câștigat la Valencia

Tecău și Rojer au câștigat la Valencia

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a câștigat proba de dublu din cadrul turneului ATP de la Valencia, dotat cu premii totale de 1.496.095 euro, duminică, după 6-4, 6-2 în finala cu cuplul Kevin Anderson (Africa de Sud)/Jeremy Chardy (Franța).

Tecău și Rojer, capi de serie nr. 4 la Valencia, au obținut victoria într-o oră și patru minute, fiind recompensați cu 115.300 euro și 500 puncte ATP, care le asigură practic calificarea la Turneul Campionilor de la Londra. Tecău și Rojer ocupau înainte de Valencia locul 6 în ierarhia ''Race to London'', la care se califică cele mai bune opt perechi din anul în curs.

Perechea româno-olandeză a câștigat al optulea titlu ATP în 2014, de când joacă împreună: la Zagreb, Casablanca, București, s-Hertogenbosch, Washington, Shenzhen, Beijing și Valencia, pierzând și o finală, la Rotterdam.

Tecău a ajuns la un total 24 de turnee ATP câștigate la dublu: opt alături de Rojer, anul acesta, trei cu Max Mirnîi (București, s-Hertogenbosch, Beijing — toate în 2013), zece alături de Robert Lindstedt (2012 — București, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 — Bastad, Casablanca, 2010 — New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch și Casablanca). Horia a mai câștigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) și belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieșit învingător în 2012 și în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?