Andreea Mitu - cea mai mare performanță a carierei, calificarea în turul al treilea la Roland Garros

Andreea Mitu - cea mai mare performanță a carierei, calificarea în turul al treilea la Roland Garros

 Andreea Mitu (23 ani) a reușit, joi, cea mai bună performanță a carierei sale, calificarea în turul al treilea al unui turneu de Mare Șlem, cel de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova (Cehia), a 12-a favorită, cu 2-6, 7-6 (5), 6-4. 

Mitu, aflată pe locul 100 în ierarhia mondială și aflată în premieră pe tabloul principal la Roland Garros, a reușit a doua sa victorie în fața unei adversare din top 20 în acest an (Pliskova — locul 12), după ce în aprilie a învins-o pe Eugenie Bouchard (7 WTA) cu 4-6, 6-4, 6-1, în meciul de Fed Cup cu Canada.

Andreea Mitu a cedat clar primul set, cu 2-6, dar în al doilea a revenit și a mers cap la cap cu Pliskova, reușind să îl câștige în tiebreak, cu 7-5. În decisiv, românca a condus cu 2-0, Pliskova a revenit și a egalat, 2-2, dar apoi Andreea Mitu s-a desprins incredibil la 5-2. Bucureșteanca a avut o primă minge de meci pe serviciul său, dar nu a reușit să profite și Pliskova a făcut un break (5-3). Mitu a mai ratat două mingi de meci și pe serviciul adversarei, care s-a apropiat la un singur ghem (5-4). În cele din urmă, Andreea Mitu s-a impus cu 6-4 și a ajuns în turul al treilea la Roland Garros.

Pliskova a reușit 15 ași în acest meci (Mitu doar 5), în timp ce jucătoarea cehă a comis 4 duble greșeli, iar Andreea nu mai puțin de 9. Numărul de lovituri direct câștigătoare a fost de 39 pentru Pliskova și 38 pentru Mitu, românca făcând mai multe erori neforțate, 43, față de 40 ale Karolinei Pliskova.

Mitu și-a asigurat un cec de 85.000 de euro și 130 de puncte WTA, iar în meciul următor o va întâlni pe italianca Francesca Schiavone (34 ani), numărul 94 WTA, care a trecut în faza anterioară de rusoaica Svetlana Kuznețova, cu 6-7 (11), 7-5, 10-8, după un meci-maraton.

Tot joi, Irina Begu, cap de serie numărul 30, s-a calificat și ea în turul al treilea, după 6-2, 6-0 cu croata Ana Konjuh (17 ani, 94 WTA). În turul următor și ea va întâlni o reprezentantă a Cehiei, Petra Kvitova, a patra favorită, cea care a învins-o recent la Madrid, cu 7-5, 6-3, în sferturile de finală.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...