Atletism: Curtea Supremă din Africa de Sud l-a găsit vinovat de crimă pe Oscar Pistorius

Atletism: Curtea Supremă din Africa de Sud l-a găsit vinovat de crimă pe Oscar Pistorius

Curtea Supremă din Africa de Sud l-a găsit vinovat de crimă pe atletul paralimpic Oscar Pistorius, al cărui caz a fost reanalizat în urma apelului înaintat de Parchetul sud-african, care a contestat condamnarea inițială a sportivului, la cinci ani de închisoare pentru uciderea involuntară a prietenei sale, Reeva Steenkamp, în februarie 2013.

Aflat de o lună în libertate supravegheată, după ce a stat aproximativ un an în închisoare, Pistorius urmează să se întoarcă în spatele gratiilor, iar noua sa pedeapsă va fi decisă ulterior.

Decizia Curții Supreme nu implică deschiderea unui nou proces, ci doar o deliberare a primei instanțe, pentru modificarea duratei pedepsei. Conform legilor din Africa de Sud, o condamnare pentru crimă aduce o pedeapsă minimă de 15 ani de închisoare.

Oscar Pistorius au ucis-o pe Reeva Stenkamp cu patru focuri de armă trase prin ușa închisă a toaletei vilei sale din Pretoria. Atletul a susținut pe tot parcursul procesului că și-a confundat prietena cu un hoț care a pătruns în locuința sa, însă procurorii l-au contrazis, susținând că a fost vorba de o crimă și au contestat sentința primei instanțe.

Judecătorul Eric Leach de la Curtea Supremă a respins varianta legitimei apărări și a afirmat, totodată, că identitatea persoane din spatele ușii nu avea nicio importanță, considerând că Pistorius a avut "intenții criminale" în momentul deschiderii focului.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente