Auto: Robert Vișoiu va debuta oficial în GP2 Series

Auto: Robert Vișoiu va debuta oficial în GP2 Series

Tânărul pilot român Robert Vișoiu (19 ani) va debuta oficial în acest weekend în GP2 Series, categoria premergătoare Formulei 1, alături de echipa italiană Rapax, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. ''Mașina de GP2 este una impresionantă. E foarte rapidă și solicitantă, motiv pentru care necesită o pregătire deosebită. Dacă la primul test din presezon, cel de la Abu Dhabi, am 'făcut cunoștință' cu monopostul, la testul din Bahrain am reușit să fiu din ce în ce mai rapid, deși pista îmi era necunoscută. M-am pregătit bine alături de Pro Performance pentru partea fizică, iar sesiunile pe simulator care au completat prezențele pe pistă m-au ajutat mult să înțeleg în ce direcție trebuie să muncesc pentru a avea rezultate bune'', a declarat Vișoiu.

''Va fi un sezon dificil în care strategia și conservarea anvelopelor vor fi foarte importante, însă am încredere în pregătirea mea și în echipa din jurul meu. Voi încerca să învăț cât mai repede secretele acestei competiții noi pentru mine și sper să fiu competitiv cât se poate de repede'', a mai spus pilotul român.

Vișoiu a concurat în 2014 în GP3 Series, pentru echipa britanică Arden International, încheind pe locul 13 în clasamentul general, cu 22 de puncte.

GP2 Series are loc în weekend-urile Formulei 1, la start fiind prezenți viitorii piloți din Marele Circ. Monoposturile Dallara sunt motorizate de Mecachrome și au peste 600 de cai putere, o apăsare aerodinamică deosebită, sistem DRS și anvelope Pirelli. Cursele sunt prevăzute cu opriri la boxe, strategia fiind foarte importantă.

Echipa Rapax este campioana din 2010, atunci când Pastor Maldonado a reușit să obțină titlul în GP2. Colegul de echipa al actualului pilot Lotus în Formula 1 a fost Luis Razia, cei doi reușind evoluții care au adus celor de la Rapax și titlul în clasamentul echipelor.

Marele Premiu de Formula 1 al Regatului Bahrain va avea loc în acest sfârșit de săptămână, calificările GP2 Series urmând să se desfășoare vineri seara, la lumina instalației de nocturnă a circului Sakhir, de la ora 20,00. Cursa principală va avea loc sâmbătă, de la ora 13,15, și va avea 32 de tururi (60 de minute), iar cursa de sprint va avea loc duminică, de la ora 14,15, chiar înainte de Formula 1, și va avea 23 de tururi (45 de minute). Ambele curse vor putea fi urmărite pe Dolce Sport 2. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria