Carlo Ancelotti, în Hall of Fame-ul fotbalului italian

Carlo Ancelotti, în Hall of Fame-ul fotbalului italian

Carlo Ancelotti, tehnicianul echipei Real Madrid, a primit luni la Florența distincția de cel mai bun antrenor italian al anului 2014 și a fost inclus în Hall of Fame-ul fotbalului italian, alături de fostul mare jucător argentinian Diego Armando Maradona, relatează EFE.

"Este o onoare să fac parte din Hall of Fame-ul fotbalului italian'', a scris tehnicianul pe Twitter.

Ancelotti, care o pregătește din 2013 pe Real, a câștigat anul trecut cu echipa spaniolă Cupa Regelui, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Mondialul Cluburilor. Ca antrenor, le și-a mai trecut în palmares două Ligi ale Campionilor, cu AC Milan, în 2003 și 2007, iar ca jucător a câștigat de două ori Cupa Campionilor, tot cu Milan, în 1989 și 1990, prima oară după o finală cu Steaua București (4-0).

Așa cum cere tradiția, premiații trebuie să doneze Muzeului Fotbalului Italian un obiect reprezentativ pentru cariera lor sportivă. Ancelotti a ales pentru această ocazie tricoul pe care l-a purtat cu Squadra Azzurra la Cupa Mondială 1990, găzduită chiar de Italia.

El s-a declarat "privilegiat" să fie pe banca lui Real. "Un antrenor trebuie să se adapteze la jucătorii pe care-i are. (...) Spania și Italia sunt foarte asemănătoare din multe puncte de vedere", a spus el.

La a patra ediție a Hall of Fame-ului italian a fost recunoscut și talentul altor vedete, ca Diego Maradona, ales la categoria "jucător străin", și Fabio Cannavaro, selecționat la cea de "jucător italian".

Maradona, Cannavaro și Ancelotti se alătură unor nume care făceau deja parte din acest Hall of Fame, ca jucătorii Roberto Baggio, Paolo Maldini și Franco Baresi și antrenorii Marcello Lippi, Arrigo Sacchi, Giovanni Trapattoni și Fabio Capello. Mai figurează conducători de cluburi, Adriano Galliani, Giampiero Boniperti și Massimo Moratti, arbitri, Pierluigi Collina, Luigi Agnolin, Paolo Casarin, Sergio Gonella și Cesare Gussoni, precum și legendarii Gigi Riva, Dino Zoff și Gianni Rivera. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...