Comitetul Olimpic Maghiar propune Budapesta pentru organizarea JO 2024

Comitetul Olimpic Maghiar propune Budapesta pentru organizarea JO 2024

Comitetul Olimpic Maghiar (MOB) a propus vineri autorităților din Ungaria "să analizeze posibilitatea organizării Jocurilor Olimpice și Paralimpice din 2024", a anunțat site-ul nemzetisport, potrivit agenției EFE.

Adunarea generală a MOB a votat propunerea după ce Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a aprobat în decembrie un program de reforme pentru organizarea unor Jocuri "mai economice", cu disputarea unor probe în mai multe orașe.

Inițiativa a primit 125 de voturi pentru și unu contra, potrivit nemzetisport.

În septembrie 2014, președintele MOB, Zsolt Borkai, a asigurat că forul pe care-l conduce este favorabil prezentării unei candidaturi a Budapestei "pentru organizarea Jocurilor de vară din 2024".

Calendarul oficial prevede că orașele care-și propun găzduirea JO 2024 trebuie să-și prezinte candidatura cel mai târziu pe 15 septembrie 2015. CIO va desemna gazda competiției în vara lui 2017, în capitala statului Peru, Lima.

Budapesta a candidat la organizarea JO 1960, dar a primit un singur vot. În ultimii ani au existat speculații despre posibilitatea de a găzdui JO din 2016 și 2020, dar nu a existat niciodată un proiect oficial. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?