Cosmin Moţi, debut de foc în grupele Ligii Campionilor. Programul şi televizările meciurilor de astăzi

Cosmin Moţi, debut de foc în grupele Ligii Campionilor. Programul şi televizările meciurilor de astăzi

Fiecare sezon a avut cel puţin o debutantă, iar acum nou-venitele sunt Malmo (Suedia) şi Ludogoreţ (Bulgaria). 

 Ultima e echipa lui Cosmin Moţi, cel care şi-a aşezat practic coechipierii la „masa bogaţilor“, după binecunoscuta poveste din meciul cu Steaua, de la play-off, care a făcut înconjurul lumii. Şi care i-a asigurat fundaşului ex-dinamovist un loc în istoria fotbalului, pentru prestaţia sa dintre buturi, la penalty-uri. 

 Ludogoreţ, fără primii doi portari

 Şi n-ar fi exclus să mai asistăm la „minuni“, pentru că la debutul în competiţie, astăzi, pe „Anfield“, contra lui Liverpool, Ludogoreţ are mari probleme la departamentul portari. Titularul Stoianov, cel care a fost eliminat în finalul returului cu Steaua, este suspendat, iar rezerva acestuia, Ivan Čvorovići, este nerefăcut după o accidentare la umăr. Şanse să-l vedem iarăşi pe Moţi prin poartă? „Avem destui goalkeeperi buni. Aşa că sper că nu va trebui să apăr eu la un moment dat, pentru că, sunt sigur, a doua oară nu va mai fi la fel“, a declarat Moţi, într-un interviu recent acordat pentru „The Guardian“. „Cu Steaua, presiunea a fost pe jucătorii care au venit să execute penalty-urile, pentru că nu ştiau la ce să se aştepte. Poţi studia portarii, să vezi cum se comportă la penalty-uri, pe ce parte pleacă. De mine n-au ştiut nimic“, s-a mai destăinuit Moţi. 

 Fără victorie în Anglia

 Românul are amintiri frumoase cu concitadina şi rivala locală a lui Liverpool, Everton. Fundaşul român a fost integralist, cu Dinamo, în ambele partide din Cupa UEFA, din ediţia 2005-2006, care i-au calificat pe bucureşteni în grupe competiţiei, după un neverosimil 5-1 în „Ştefan cel Mare“ şi un eşec cu 0-1, în retur, pe „Goodison Park“. Următoarea întâlnire a lui Moţi cu echipele englezeşti, n-a mai fost una pozitivă. În ediţia 2006-2007 a grupelor Cupei UEFA, Dinamo s-a înclinat în faţa lui Tottenham, la Londra, scor 1-3. 

 Televizări, azi, 21.45

Real – Basel DigiSport 1, DolceSport 2

Borussia – Arsenal DigiSport 2, DolceSport 1, TVR 1

Liverpool – Ludogoreţ DigiSport 3

 Lucescu, în Europa, Reghe, în Asia

 Cum Lobonţ nu e pe lista Romei pentru Liga Campionilor, celălalt român, pe lângă Moţi, prezent în această fază a competiţiei este Mircea Lucescu. Antrenorul începe o nouă aventură în grupe, mâine, la Bilbao, contra lui Athletic. Din cauza situaţiei de la Doneţk, Şahtior îşi va juca partidele de pe teren propriu, din Liga Campionilor, la Lvov. Şi Laurenţiu Reghecamf are meci în Liga Campionilor, dar în zona Asiei. Astăzi, de la 20.30, Al Hilal o întâlneşte pe teren Al Ain, în manşa tur a semifinalelor, pe teren propriu.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...