Cupa Davis: Adrian Ungur a adus primul punct României în întâlnirea cu Israelul

Cupa Davis: Adrian Ungur a adus primul punct României în întâlnirea cu Israelul

Echipa României conduce formația Israelului cu 1-0, după ce tenismanul Adrian Ungur l-a învins pe israelianul Bar Tzuf Botzer cu 7-5, 6-3, 6-0, vineri, în Sala Transilvania din Sibiu, în primul meci de simplu al întâlnirii din primul tur al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa-Africa.

Ungur a avut nevoie de mai puțin de două ore pentru a trece de un adversar inferior, care a jucat însă peste nivelul său în prima parte a meciului.

Adrian Ungur (30 ani), aflat pe locul 159 în lume, prima rachetă a echipei României, a mers cap la cap în primul set cu Botzer (21 ani), clasat pe 893 în ierarhia ATP, iar la 5-5 a reușit să salveze trei mingi de break, după care a încheiat setul cu 7-5.

Și manșa secundă a meciului a fost echilibrată în prima sa parte, dar Ungur a făcut un break decisiv la 4-3 și și-a adjudecat setul cu 6-3.

Jucătorul născut la Pitești a dominat categoric setul al treilea, pe care l-a câștigat cu 6-0, aducând primul punct echipei României.

Ungur a debutat în Cupa Davis în 2010, contra Ucrainei, aceasta fiind a noua întâlnire a sa. Bilanțul lui este de 14 meciuri, 7 victorii, 7 înfrângeri, toate la simplu. Bar Tzuf Botzer a debutat în Cupa Davis, în 2014, contra Argentinei, el pierzând până acum toate cele trei meciuri jucate la simplu.

Al doilea meci de simplu al întâlnirii dintre România și Israel îi va opune pe Marius Copil (24 ani), jucător care ocupă locul 168 în clasamentul ATP, și pe Dudi Sela (29 ani), care se află pe locul 108 în lume. Între Copil și Sela situația este egală, 1-1, la meciurile directe, după ce israelianul a învins cu 6-4, 6-2 în optimile turneului challenger de la Atena, în 2011, iar Copil (24 ani, 168 ATP) s-a revanșat la Quimper (Franța), în 2013, în semifinale, cu 6-3, 6-4.

Echipa care va câștiga întâlnirea va accede în turul al doilea din Grupa I, Zona Europa-Africa, iar echipa care va pierde va merge la barajul turului 1 al Grupei I, adversară fiind una dintre reprezentativele Sloveniei sau Slovaciei

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”