Fed Cup - Canada conduce România cu 1-0, după ce Abanda a învins-o pe Begu

Fed Cup - Canada conduce România cu 1-0, după ce Abanda a învins-o pe Begu

Echipa feminină de tenis a României este condusă de Canada cu 1-0 în meciul de baraj pentru Grupa Mondială a Fed Cup, după ce necunoscuta Francoise Abanda a învins-o pe Irina Begu cu 4-6, 7-5, 6-4, sâmbătă, în Arena Maurice-Richard din Montreal. Begu (33 WTA), prima rachetă a României, în lipsa Simonei Halep, a dus la capăt cu mare greutate un meci care a durat două ore și 39 de minute și în care a acuzat probleme la piciorul stâng din debutul setului decisiv.

Românca a început greoi și a fost condusă cu 2-0, dar a revenit, a egalat (2-2), reușind apoi un break la 3-3, după care s-a desprins la 5-3, câștigând setul inaugural cu 6-4, în 42 de minute.

Cele două jucătoare au mers cap la cap în setul al doilea până la 3-3, Abanda (18 ani), aflată pe locul 260 în lume, și-a câștigat serviciul (4-3), iar apoi a reușit să facă break-ul (5-3). Begu a revenit, a restabilit egalitatea (5-5), dar apoi a greșit mult și a pierdut următoarele două ghemuri și setul cu 5-7, după 59 de minute de luptă.

Deși a început foarte bine setul decisiv și a condus cu 2-0, Begu a cedat apoi fizic, acuzând probleme medicale la piciorul stâng. Irina a încheiat șchiopătând ghemul al treilea al setului, a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar în restul timpului a jucat practic într-un picior, forțându-și limitele pentru a duce la capăt meciul. Begu a fost condusă cu 3-2 și 5-3, a recuperat un break (5-4), dar nu i-a putut ține piept adversarei, care și-a adjudecat setul (6-4) și meciul.

Irina a reușit 31 de lovituri câștigătoare în acest meci, față de 22 ale adversare, dar a comis mai multe erori neforțate, 59 față de 53. Românca a pus în teren primul serviciu în procentaj de doar 48%.

În al doilea meci de simplu al zilei, Eugenie Bouchard, numărul 7 mondial, o va înfrunta pe Alexandra Dulgheru (69 WTA). AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...