Fotbal - Preliminariile EURO 2016: Autocarul echipei Serbiei, atacat cu pietre la Tirana

Fotbal - Preliminariile EURO 2016: Autocarul echipei Serbiei, atacat cu pietre la Tirana

Autocarul echipei Serbiei a fost atacat cu pietre de huligani, joi, la Tirana, în drumul său de la aeroport la hotel, cu o zi înaintea partidei care opune echipele Albaniei și Serbiei, în preliminariile EURO 2016 la fotbal. În urmă cu un an, meciul dintre cele două reprezentative de la Belgrad a fost întrerupt în urma violențelor, declanșate după ce o dronă cu un steag al Albaniei Mari a survolat stadionul.

Incidentul de la Tirana a fost urmat de reacții ale Federației Sârbe de Fotbal (FSS) și miniștrilor sârbi ai Sporturilor și Afacerilor Externe, ultimul trimițând o notă de protest ambasadei albaneze la Belgrad.

''Condamn vandalismul suporterilor albanezi la Tirana. Din fericire nu au existat consecințe, dar este un act grav'', a declarat ministrul sârb al Sporturilor, Vanja Udovicic. Niciun membru al delegației sârbe nu a fost rănit, a precizat președintele FSS, Tomislav Karadzic.

Poliția albaneză a încercat să minimalizeze amploarea incidentului într-un comunicat.

''O crăpătură mică a fost constatată la autocar (...) ceea ce ne face să ne gândim că a fost cauzată de o piatră aruncată de la distanță'', se arată în comunicatul poliției, care a asigurat că va ancheta circumstanțele acestui incident, pentru a descoperi autorul actului.

Meciul dinrte echipele Albaniei și Serbiei este programat joi, la Elbasan, localitate situată la 50 km sud de Tirana, în condiții draconice de securitate, cu mobilizarea a peste 1.500 de polițiști, plus 350 însărcinați cu siguranța delegației oaspete.

Pentru prima oară în istoria competiției, Albania are o șansă reală de a se califica la un turneu final european. Naționala albaneză ocupă locul 3 cu 11 puncte în Grupa I, după Portugalia (15 puncte) și Danemarca (12), în timp ce Serbia e ultima cu un punct.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?