Fotbal: Cristiano Ronaldo - Nu sunt ipocrit, mi-aș dori să câștig al treilea Balon de Aur

Fotbal: Cristiano Ronaldo - Nu sunt ipocrit, mi-aș dori să câștig al treilea Balon de Aur

Starul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Real Madrid, a recunoscut că și-ar dori să câștige, pentru a treia oară în cariera sa, prestigiosul trofeul "Balonul de Aur", atribuit anual de FIFA și France Football celui mai bun fotbalist al planetei.

"Obiectivul meu este să rămân mereu în top, lucru pe care l-am reușit în ultimii șase sau șapte ani. Partea cea mai dificilă este să rămâi atâția ani în vârf, iar au am făcut acest lucru. Cifrele vorbesc de la sine și nu-mi fac griji. Balonul de Aur nu-mi tulbură somnul.

Persoanele care votează, selecționerii și căpitanii, au timp pentru a reflecta și a decide cine este cel mai bun jucător al momentului. Nu mă preocupă, deoarece eu îmi fac treaba. Nu vreau să fiu însă ipocrit, desigur că mi-aș dori să câștig al treilea Balon de Aur, dar asta nu depinde de mine. Voi continua să dau ceea ce am mai bun și vom vedea în ianuarie (când va fi atribuit trofeul — n.red.)", a declarat Ronaldo pentru presa din țara sa.

Atacantul lusitan a fost lăudat de și fostul său antrenor de la Real Madrid, Jose Mourinho, cu care nu a avut o relație prea bună în perioada petrecută de tehnicianul portughez pe "Santiago Bernabeu". "Cristiano este ca Zidane pentru francezi. Nu are egal. Este un jucător incredibil, o mașină de goluri. Este inutil să spun ceea ce toată lumea știe", a declarat Mourinho pentru postul francez de televiziune TF1.

Cristiano Ronaldo a câștigat Balonul de Aur în 2008 și 2013, iar în acest an este din nou favorit la câștigarea trofeului, principalul contracandidat fiind "eternul" său rival, argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale