Fotbal: Federația rusă a exclus cluburile din Crimeea din Liga națională

Fotbal: Federația rusă a exclus cluburile din Crimeea din Liga națională

Uniunea de fotbal din Rusia (UFR) a exclus vineri cluburile din Crimeea din Liga națională, ca urmare a opoziției Uniunii europene de fotbal (UEFA), care a propus ca în locul participării acestora la campionatele rusești să fie organizată o competiție locală în peninsula care, de drept, aparține Ucrainei.

Comitetul executiv al UFR "a luat decizia să excludă cluburile de fotbal din Crimeea din campionatul Rusiei", a declarat pentru presa de la Moscova Olga Smorodskaia, președintă a Lokomotiv Moscova.

Ucraina s-a adresat în luna august UEFA pentru ca forul continental să sancționeze Rusia după ce a inclus în liga sa formațiile TSK Simferopol (fostă Tavria) și SKVHF Sevastopol, care au jucat în sezonul trecut în prima divizie ucraineană, precum și formația Jemciujina din Ialta. Aceste 3 echipe au debutat în vara trecută în Cupa Rusiei, ceea ce a determinat conducători și fotbaliști ucraineni să ceară FIFA retragerea dreptului Rusiei de a organiza Mondialul 2018.

Aceste cluburi ar fi urmat să joace în divizia secundă a campionatului rusesc, dar UEFA a interzis în decembrie anul trecut acest lucru. Ministrul rus al sportului, Vitali Mutko, a precizat vineri că UEFA s-a oferit să acorde bani pentru lansarea unei ligi a Crimeei, care ar include portul Sevastopol, structura competiției urmând să se subordoneze direct forului fotbalistic european.

Pe de altă parte, președintele FIFA, Joseph Blatter, a precizat că actualul contencios legat de Crimeea este de competența URFA și a federațiilor rusă și ucraineană. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante