Fotbal: O nou-promovată în Liga I va primi circa 1,2 milioane euro din drepturile de televizare

Fotbal: O nou-promovată în Liga I va primi circa 1,2 milioane euro din drepturile de televizare

O echipă nou-promovată în Liga I va primi aproximativ 1,2 milioane de euro din drepturile de televizare, a declarat președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu, luni, într-o conferință de presă. Iorgulescu a apreciat bugetul unei echipe mai mici va fi acoperit în proporție de 70% prin suma venită din drepturile TV, în timp ce la cluburile importante suma se va ridica la nivelul a 50% din buget.

Potrivit grilei TV pentru sezonul 2015-2016, pentru sezonul regulat se va păstra algoritmul de anul trecut, 30% din suma provenită din televizări va fi împărțită în mod egal, iar 70% în funcție de locul ocupat în clasament în anii trecuți.

Tranșa a doua din veniturile TV va fi împărțită cluburilor în mod egal, 50% pentru cele șase echipe participante la faza play-off (30% în mod egal, 70% în funcție de clasamentul anterior) și 50% pentru cele opt echipe din play-out (30% în mod egal, 70% în funcție de clasamentul anterior), pentru a oferi un plus echipelor din play-off, care au acceptat ca în stagiunea precedentă banii din televizări să fie împărțiți în mod egal.

Iorgulescu a precizat că banii vor fi virați începând de marți cluburilor, iar tranșa a doua de la ISB va fi dată cluburilor în ianuarie (circa 600.000 euro), pentru ca diferența să fie dată după încheierea sezonului regulat, în luna februarie.

Președintele LPF se așteaptă la un campionat mai interesant, la audiențe mai mari, având în vedere fazele play-off și play-out.

''Văd lupta pentru titlu mai strânsă, având în vedere și faptul că echipele vor intra în play-off doar cu jumătate din punctele realizate în sezonul regulat'', a subliniat Iorgulescu. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”

4 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

5 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?