Fotbal: Tragerea la sorți a grupelor EURO 2016 are loc sâmbătă, la Paris

Fotbal: Tragerea la sorți a grupelor EURO 2016 are loc sâmbătă, la Paris

Naționala de fotbal a României își va afla adversarele de la EURO 2016 (10 iunie-10 iulie), sâmbătă seara, când este programată tragerea la sorți a grupelor Campionatului European de fotbal din Franța, la Palais de Congres din Paris, de la 19,00 (ora României).

Acesta va fi primul EURO cu 24 de echipe turneul final, repartizate în patru urne valorice. România se află în grupa a treia.

Franța va fi automat repartizată pe prima poziție în Grupa A, la tragerea la sorți. La turneul final al EURO 2016, în urma tragerii la sorți vor rezulta șase grupe a câte patru echipe: primele două clasate plus cele mai bune patru ocupante ale locurilor 3 vor avansa în optimile de finală. Faza grupelor este programată în perioada 10-22 iunie.

Criteriile de departajare stabilite de UEFA sunt în ordinea următoare: puncte; meciuri directe; goluri marcate în meciurile directe dintre formațiile aflate la egalitate; golaveraj; goluri marcate.

Componența urnelor valorice este următoarea:
Urna 1: Spania, Germania, Anglia, Portugalia, Belgia;
Urna 2: Italia, Rusia, Elveția, Austria, Croația, Ucraina;
Urna 3: Cehia, Suedia, Polonia, România, Slovacia, Ungaria;
Urna 4: Turcia, Irlanda, Islanda, Țara Galilor, Albania, Irlanda de Nord;

Francezul Bixente Lizarazu și olandezul Ruud Gullit vor fi maeștri de ceremonie la tragerea la sorți a EURO 2016, alături de ei aflându-se alte nume sonore ale fotbalului mondial, a anunțat UEFA.

Selecționerul Spaniei, Vicente Del Bosque, care a disputat ediția 1980 înainte de a câștiga EURO 2012 ca selecționer va participa și el la ceremonie, pentru a aduce trofeul.

Vor fi, de asemenea, invitați pe scenă Oliver Bierhoff, care a marcat golul decisiv al Germaniei în finala EURO 1996, și Angelos Charisteas, care a marcat golul cu care Grecia a câștigat titlul în 2004, dar și David Trezeguet, marcatorul golului de aur al Franței în finala din 2000 în fața Italiei.

Cehul Antonin Panenka este cel care a dat numele său penalty-ului, marcat dintr-o scăriță, în victoria Cehoslovaciei la lovituri de departajare în fața Republicii Federale Germania în 1976.

A 15-a ediție a CE se va disputa în Franța, în perioada 10 iunie — 10 iulie, formula cu 24 de participante fiind o premieră în istoria competiției. Meciurile vor fi găzduite de 10 orașe: Lens, Lille, Marseille, Lyon, Nisa, Saint-Etienne, Toulouse și Bordeaux, finala de pe 10 iulie fiind programată la Paris, pe Stade de France.

AGERPRES/(Documentare — Cristian Anghelache, editor: Mihai Țenea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /