Franța a cucerit aurul în proba de dans la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Stockholm

Patinatorii francezi Gabriella Papadakis et Guillaume Cizeron au devenit, pentru prima oară în cariera lor, campioni europeni în proba de dans, după ce au dominat atât programul scurt cât și pe cel liber, din cadrul întrecerilor continentale care au loc la Stockholm.

Foto: (c) Simion MECHNO / AGERPRES ARHIVĂ

Reprezentanții Franței au evoluat în programul liber pe un Adagio al concertului nr. 23 de Mozart, care le-a adus 108,91 puncte, un nou record personal, impunându-se în ierarhia finală, cu un total de 179,97 puncte, în fața italienilor Anna Cappellini/Luca Lanotte, campionii mondiali și europeni en titre (171,52 p), în timp ce pe poziția a treia s-a clasat cuplul rus Alexandra Stepanova/Ivan Bukin (159,83 p).

La feminin, concursul este dominat de tinerele reprezentante ale Rusiei, Elena Radionova, Elizaveta Tuktamîșeva și Anna Pogorilaia, cu vârstele cuprinse între 16 și 18 ani, care s-au instalat confortabil pe primele trei locuri ale clasamentului, după programul scurt, desfășurat joi seara în capitala suedeză. Trio-ul rus a reușit să-și țină la distanță rivalele, ocupanta poziției a patra, finlandeza Kiira Korpi (26 ani), având deja un decalaj de 6 puncte față de ocupanta locului 3. Românca Iulia Sauter a ocupat locul 35, ratând calificarea pentru programul liber.

Prima poziție este ocupată de Elena Radionova, care a obținut 70,46 puncte după ce s-a ilustrat pe un mixaj de melodii semnate de Pepe Romero și Jennifer Lopez.

Radionova, prima patinatoare din istorie care a câștigat de două ori titlul mondial la junioare (2013 și 2014), este liderul lotului feminin de patinaj artistic al Rusiei. Micuța blondă, cu un fizic încă infantil, care a împlinit 16 ani pe 6 ianuarie, a câștigat două Mari Premii în acest sezon iar joi a confirmat statutul de favorită la Europenele din Suedia.

Un singur punct o separă pe Radionova de ocupanta locului secund, Elizaveta Tuktamîșeva (18 ani), care a totalizat 69,02 puncte, evoluând pe Boleroul lui Ravel. Bruneta din Sankt Petersburg a avut o revenire remarcabilă în acest sezon, după ce l-a ratat pe cel de anul trecut, în urma unei fracturi de picior, suferită în martie 2014, care a făcut-o să piardă Jocurile Olimpice de la Soci.

Tuktamîșeva, antrenată de charismaticul Aleksei Mișin, este urmată în clasament de Anna Pogorilaia (16 ani), aflată la prima sa participare la Europene, care a acumulat 66,10 puncte.

Clasamentul final al probei de dans:
1. Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron (Franța) 179,97 puncte
2. Anna Cappellini/Luca Lanotte (Italia) 171,52
3. Alexandra Stepanova/Ivan Bukin (Rusia) 160,95
4. Elena Ilinîh/Ruslan Jiganșin (Rusia) 159,83
5. Sara Hurtado/Adria Diaz (Spania) 155,81
6. Charlene Guignard/Marco Fabbri (Italia) 154,61
.....

Clasamentul concursului feminin, după programul scurt:
1. Elena Radionova (Rusia) 70,46 puncte
2. Elizaveta Tuktamîșeva (Rusia) 69,02
3. Anna Pogorilaia (Rusia) 66,10
4. Kiira Korpi (Finlanda) 60,60
5. Viktoria Helgesson (Suedia) 60,37
.....

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 Sosește „greaua” pentru Dăncilă! Se desecretizează Raportul 10 august! Era premier și a acuzat o lovitură de s…

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing