FRF a depunctat opt cluburi pentru sezonul 2015-2016

FRF a depunctat opt cluburi pentru sezonul 2015-2016

Comisia pentru acordarea licenței cluburilor, din cadrul Federației Române de Fotbal, a sancționat opt cluburi, șapte din Liga I și unul din Liga a II-a, cu deducerea de puncte din clasamentul pentru sezonul 2015-2016 pentru neîndeplinirea cerințelor minime ale criteriilor de licențiere.

Cu câte 9 puncte au fost penalizate Ceahlăul Piatra Neamț și divizionara secundă Metalul Reșița. Cu retragerea a 6 puncte au fost sancționate Petrolul Ploiești și CFR Cluj. Cu 3 puncte au fost penalizate Rapid București, Oțelul Galați, FC Brașov și Universitatea Cluj.

De asemenea, Universitatea Cluj a primit o amendă de 50.000 de lei, iar Metalul Reșița, una de 180.000 de lei.

În cazul cluburilor Petrolul, Rapid, Oțelul, Universitatea Cluj, CFR Cluj, Fc Brașov și CSM Rm. Vâlcea (acesta din urmă din Liga II-a) comisia a decis "monitorizarea la 30 septembrie a informațiilor financiare previzionate".

În total, pentru cele nouă cluburi menționate mai sus au fost acordate sancțiuni cu deducerea a 42 de puncte din clasament pentru sezonul 2015-2016 și penalități financiare de 230.000 lei. De asemenea, au fost sancționate șapte cluburi cu monitorizarea informațiilor financiare previzionate la 30 septembrie 2015.

Hotărârile Comisiei de fond pot fi atacate cu apel la Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor în termen de cinci zile de la comunicare, respectiv până la data de 19 mai 2015.

Ceahlăul Piatra Neamț și Oțelul Galați au retrogradat deja matematic în Liga a II-a. Metalul Reșița a ratat promovarea în primul eșalon.

Sancțiunile se aplică doar cluburilor participante în Liga I în sezonul 2015-2016 de Liga Profesionistă de Fotbal, pe baza raportului întocmit de managerul de licențiere și a deciziilor rămase definitive prin neapelare sau rămase irevocabile prin nerecurare.

Dintre cele 23 de cluburi care au solicitat licența de Liga I pentru sezonul 2015-2016, 14 cluburi au primit licența, fără sancțiuni. Acestea sunt: Steaua București SA, FC Viitorul, CS Universitatea Craiova, Pandurii Tg. Jiu, Gaz Metan Mediaș, ASA Tg. Mureș, FC Botoșani, CSMS Iași, Astra Giurgiu, Dinamo București, Concordia Chiajna, ACS Poli Timișoara, Fotbal Club Voluntari și ACS FC Academica Argeș.

Cele opt cluburi care au primit licența UEFA sunt: Steaua București, FC Viitorul, Pandurii Tg. Jiu, Gaz Metan Mediaș, ASA Tg. Mureș, FC Botoșani, CSMS Iași și Astra Giurgiu.

CS Universitatea Craiova nu a primit licența UEFA din partea Comisiilor de licențiere ale FRF, formulând recurs la TAS împotriva deciziei Comisiei de apel. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...