FRF dezminte că ar fi propus UEFA să nu accepte prezența CS Universitatea Craiova în sezonul viitor al cupelor europene

FRF dezminte că ar fi propus UEFA să nu accepte prezența CS Universitatea Craiova în sezonul viitor al cupelor europene

Federația Română de Fotbal a dezmințit joi, într-un comunicat, că ar fi propus UEFA să nu accepte prezența CS Universitatea Craiova în sezonul viitor al cupelor europene, FRF răspunzând astfel unor comentarii apărute în presă. După cum s-a anunțat, UEFA a refuzat cererea CS Universitatea Craiova de exceptare de la "regula celor trei ani" ca membru afiliat pentru a putea solicita licența de participare la competițiile de club organizate de forul fotbalistic european.

"Nu a existat o propunere din partea FRF de a se admite sau de a se respinge cererea clubului, nici în acest document și nici în alte comunicări cu UEFA pe tema acestei cereri a clubului din Craiova, pentru simplul fapt că FRF nu este parte în această procedură", se indică în comunicatul semnat de Administrația de licențiere a FRF.

FRF a precizat: "Propunerea de refuzare a acordării licenței UEFA a avut ca motivare împrejurarea că, de la data afilierii la FRF a clubului mai sus menționat, respectiv 29 august 2013, și până la începutul sezonului competițional pentru care solicită licența nu au trecut cel puțin trei ani competiționali consecutivi, conform art. 11 alin. 2 din Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar, ediția 2014, precum și a faptului că, până la data raportului final al managerului de licențiere — 13 aprilie 2015 — UEFA nu comunicase decizia sa în privința cererii înaintate de clubul în cauză cu privire la exceptarea de la această prevedere".

CS Universitatea Craiova s-a reînființat și afiliat la FRF în vara anului 2013 și a promovat în Liga I anul trecut, iar poziția din clasament, cât și faptul că mai multe echipe din prima parte a ierarhiei sunt în insolvență (Petrolul, Dinamo) și astfel nu au dreptul de a juca în cupele europene, îi ofereau oportunitatea de a evolua în competițiile continentale intercluburi.

La mijlocul lui februarie, clubul craiovean a depus spre analiza UEFA o cerere cu privire la dreptul său de a evolua în competițiile organizate sub egida forului continental în sezonul 2015-2016, însoțită de documentația aferentă. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 Rusia, o imagine cât o mie de cuvinte...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei