Germania a relaxat legea privind limita de zgomot, înaintea Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia

Guvernul german a relaxat legislaţia privind limita de zgomot, pentru a permite suporterilor să poată urmări în aer liber meciurile de la Cupa Mondială de fotbal din această vară, programate la ore târzii.

Germania a relaxat legea privind limita de zgomot, înaintea Cupei Mondiale

"A urmări în grup meciuri de fotbal în aer liber este o parte integrantă dintr-o Cupă Mondială. Pentru un asemenea eveniment, eu consider justificate excepţii de la legea privind protecţia faţă de zgomot", a declarat ministrul german al Mediului, Barbara Hendricks, citată într-un comunicat.

Din cauza diferenţei de fus orar, mai multe meciuri ce vor avea loc în Brazilia vor avea startul în intervalul orar 22.00-03.00 în Germania.

Decretul prevede o relaxare a regulilor în vigoare pe durata competiţiei din această vară, între 12 iunie şi 13 iulie, "pentru a face posibilă difuzarea în public, asigurând totodată o protecţie minimă acceptabilă pentru riverani", a mai arătat ministrul.

În toate cazurile, decizia finală va aparţine autorităţilor locale, care vor "stabili un echilibru între interesul excepţional suscitat de meciurile de fotbal şi protejarea liniştii nocturne", ţinând de asemenea cont de importanţa întâlnirii în derularea competiţiei, a explicat comunicatul.

Difuzarea în aer liber a partidelor Germaniei din faza grupelor nu ridică mari pobleme, acestea fiind programate de la ora 18.00 (ora Germaniei), pentru primul meci, cu Portugalia, şi pentru ultimul, cu SUA, în timp ce al doilea meci, cu Ghana, va începe la ora 21.00.

Aceste măsuri trebuie să fie aprobate de Bundesrat, cameră a Parlamentului în care sunt reprezentate landurile.

Decrete similare au fost adoptate pentru Cupa Mondială din 2006, care a avut loc în Germania, dar şi pentru Mondialul din Africa de Sud, din 2010, şi pentru Euro-2008, din Elveţia şi Austria.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

4 Veste devastatoare pentru PSD: Între 25-30% din electoratul tradițional al partidului nu se va prezenta la vot…

5 Raport intern / Femeia vaccinată cu serul anti COVID Oxford-Astra Zeneca a făcut mielită transversă