Gilles Simon, principalul favorit al turneului BRD Năstase Țiriac Trophy din 18-26 aprilie

Gilles Simon, principalul favorit al turneului BRD Năstase Țiriac Trophy din 18-26 aprilie

Francezul Gilles Simon (numărul 14 ATP) este principalul favorit al turneului de tenis BRD Năstase Țiriac Trophy, ediția 2015, care va avea loc în perioada 18-26 aprilie, la Arenele BNR din București.

Organizatorul turneului, Bogdan Enoiu, directorul agenției McCann-Erickson, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă: ''Vom aniversa 20 de ani de la prima ediție. Au fost vândute toate cele 250 de abonamente în valoare de 140 de lei, în condițiile în care biletele la toate meciurile turneului costă 180 lei. Totodată, au fost deja vândute 60 la sută dintre biletele de la semifinale și finale''.

Enoiu a mai anunțat că Marius Copil va primi unul dintre cele trei "wildcard"-uri care vor fi acordate pentru tabloul de simplu, celelalte două urând să fie comunicate la o altă conferință de presă.

Bogdan Enoiu a precizat că sâmbătă, 25 aprilie, este programat meciul demonstrativ de dublu, când vor intra pe terenul central Ilie Năstase, Andrei Pavel, Henri Leconte și Mansour Bahrami. El a mai spus că bugetul total al turneului se ridică la un milion de euro.

Philippe Lhotte, președintele Director General al BRD, a precizat, la rândul său: ''Ne bucurăm să sprijinim ediția cu numărul 20 a acestui turneu. Jucătorul american de tenis John McEnroe scria că este cu atât mai bun cu cât trece mai mult timp. Cred că este o afirmație valabilă și pentru turneul nostru. BRD se mândrește că poate sprijini organizarea unei asemenea competiții la București. Îmi amintesc acum de ediția din 2014, când am avut un eveniment grozav în România. Mult succes în 2015! Dar să lăsăm acum să vorbească rachetele''.

Fostul mare tenisman Ilie Năstase a mulțumit președintelui BRD că este și acum alături de turneu. ''Această bancă nu este un sponsor, ci un partener al nostru. Remarc faptul că edițiile sunt mai bune de la un an la altul. Nu este sigur faptul că va câștiga jucătorul cu cel mai bun loc în clasamentul internațional ATP. Poate să iasă învingător și cel de pe locul 200. Important este să avem un tenis frumos la București''.

Întrebat cum o să fie vremea pe durata turneului, Ilie Năstase a răspuns în stilul caracteristic: ''O să ningă''.

Francezul Gilles Simon este principalul favorit al turneului de la București, urmat de Ivo Karlovic (Croația), Guillermo Garcia-Lopez (Spania) și Lukas Rosol (Cehia). Gilles Simon a mai câștigat edițiile 2007, 2008 și 2012, Rosol a ieșit învingător în 2013, când l-a învins în finală pe Guillermo Garcia-Lopez. Învingătorul de la simplu va fi răsplătit cu un nou trofeu realizat de artistul Ioan Nemțoi, trei cercuri în roșu și negru, simbolizând o minge de tenis.

În proba de dublu, primele două perechi favorite sunt: Horia Tecău/Jean-Julien Rojer și Florin Mergea/Dominic Inglot.

Prețul biletelor variază între 15 și 50 de lei. Organizatorii au anunțat că intrarea este liberă pentru publicul larg în perioada 18-19 aprilie, iar juniorii până la vârsta de 16 ani legitimați la cluburile de tenis, copiii cu vârstă preșcolară, elevii, studenții și pensionarii beneficiază de acces liber, în perioada 20-23 aprilie, în limita a 500 de intrări pe zi. (Foto pe flux) AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...