Gimnastică artistică: Marian Drăgulescu aduce României a doua medalie la Campionatele Mondiale de la Glasgow

Gimnastică artistică: Marian Drăgulescu aduce României a doua medalie la Campionatele Mondiale de la Glasgow

Românul Marian Drăgulescu a cucerit medalia de argint în proba de sărituri din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică ediția 2015, clasându-se pe locul al doilea în finala desfășurată duminică la Glasgow, cu 15,400 puncte.

Medalia de aur a revenit nord-coreanului Ri Se-Gwang, cu 15,450 pct, iar cea de bronz americanului Donnell Whittenburg, cu 15,350 pct.

Aceasta este a doua medalie obținută de delegația României la competiția din Scoția, după bronzul câștigat de Larisa Iordache la individual compus feminin.

Marian Drăgulescu, retras din activitate după JO 2012 de la Londra, a revenit în competiție la începutul acestui an, cu dorința de a participa la Jocurile Olimpice 2016, iar performanța reușită la Glasgow îi asigură prezența la Rio de Janeiro, anul viitor.

La aproape 35 de ani (îi va împlini pe 18 decembrie), Drăgulescu este cel mai titrat gimnast român, având în palmares opt titluri de campion mondial și nouă titluri de campion continental.

La Jocurile Olimpice, el a cucerit o medalie de argint (la sol) și două de bronz (la sărituri și pe echipe), toate în 2004, la Atena. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...