Gimnastică artistică: Reprezentantele României, în fața debutului la Europenele de la Montpellier

Reprezentantele României la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Montpellier (Franța), Diana Bulimar, Laura Jurca, Andreea Iridon și Andreea Munteanu, vor intra miercuri în focul calificărilor. În lipsa celei mai valoroase gimnaste române a momentului, Larisa Iordache, accidentată, de la Diana Bulimar vin cele mai mare așteptări, a afirmat antrenorul Lucian Sandu, citat de site-ul oficial al Federației Române de Gimnastică.

''Firește, se așteaptă mult de la Diana Bulimar, ea fiind decisă să-și onoreze cartea de vizită cunoscută, celelalte, la rândul lor, au prilejul, chiar de la debut, să argumenteze faptul că sunt cu adevărat stele în devenire pe scena internațională... Obiectivul foarte apropiat, calificări în finale, apoi... Desigur, la modul general, privim totul prin prisma Campionatelor Mondiale din toamnă și, de asemenea, spre mai departe, la Rio...'', a spus Lucian Sandu.

Diana Bulimar și Laura Jurca vor concura la individual compus, Andreea Iridon va evolua la paralele și bârnă, iar Andreea Munteanu la bârnă și la sol.

Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului olimpic de gimnastică, a declarat pe site-ul suntemcuvoi.ro, dedicat susținerii echipei feminine la Europenele din Hexagon, că lotul trece printr-o perioadă de tranziție, dar că fiecare componentă a lui are ca obiectiv cucerirea unei medalii.

"Lotul feminin este într-o perioada de tranziție. Avem două fete care au 18-19 ani, Larisa Iordache și Diana Bulimar. Ele sunt deja sunt veterane la vârsta asta, iar restul copiilor nu s-au remarcat în partea de performanță a senioarelor. Unele sunt venite anul trecut, altele chiar anul acesta", a spus Bellu.

Andreea Munteanu este la al doilea an de seniorat, iar Andreea Iridon și Laura Jurca sunt în primul an de seniorat.

"Întrebarea care se pune constant este ce obiectiv avem? Ce medalie? Dacă ai ajuns în lotul de senioare, nici n-ar trebui ca cineva ajuns aici să nu aibă în minte medaliile. Dacă ar fi un contract, și bine ar fi să fie, ar trebui trecut în fișa postului. Este inclusă medalia. Nu vii să te pregătești aici pentru locul 6", a explicat reputatul antrenor.

La competiția de la Montpellier vor participa 167 de gimnaști din 38 țări și 100 de gimnaste din 33 de țări.

Președintele Uniunii Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, va înmâna drapelul UEG la finalul competiției din Hexagon următoarei gazde a întrecerilor europene: București 2017.

Miercuri, în intervalul 11,30-19,30 (ora României) au loc calificările feminin, vineri 17 aprilie, între orele 15,00 și 17,00 este programat concursul individual feminin, sâmbătă 18 aprilie, în intervalul 15,30-18,30 au loc finalele la paralele și sărituri, iar duminică 19 aprilie, tot în intervalul 15,30-18,30, sunt programate finalele de la sol și bârnă.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

3 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

4 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

5 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19