Gino Iorgulescu a clarificat sistemul competiţional al Cupei Ligii. Şeful LPF: „UEFA se opune desfiinţării licenţierii!“

Ceea ce s-a aflat încă de ieri, după şedinţa Adunarea Generală a LPF, privin înfiinţarea unei noi competiţii fotbalistice în România, a fost azi confirmat oficial de preşedintele Gino Iorgulescu. Şeful de la Ligă a oferit toate detaliile despre Cupa Ligii în cadrul unei conferinţe de presă.

"S-a discutat înfiinţarea Cupei Ligii, propunere care a fost aprobată în unanimitate. O competiţie care e utilă pentru jucătorii care nu sunt prea mult folosiţi în campionatul intern şi eventual folosirea unor tineri care n-au şansa să joace prea mult în prima ligă. Sistemul este asemănător cu sistemul Cupei României. Am considerat că echipa câştigoate trebuie să câştige un premiu de aproximativ 260.000 de euro. Ceilalţi participanţi vor primi bani pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare şi alte cheltuieli. Vom înainta FRF hotărârea Adunării Generale şi vom solicita înscrierea competiţiei în cadrul sezonului viitor. Competiţia se va disputa în sistem eliminatoriu, un singur meci, pe terenul celei care a fost prima extrasă din urnă. Semifinalele se vor juca în dublă manşă", a spus Iorgulescu.

Din sezonul viitor vom avea o nouă competiţie: Cupa Ligii! Câştigătoarea se umple de bani şi merge în Europa

Şeful LPF a făcut referire şi la subiectul licenţierii echipelor din Liga 1, prezentând punctul de vedere al UEFA în acest caz. "UEFA se opune propunerii LPF de desfiinţare a licenţierii. Ei consideră că o asemenea decizie ar fi un mare pas înapoi pentru fotbalul românesc", a adăugat preşedintele Ligii.

Gino Iorgulescu: Dragomir face parte din familia fotbalului românesc. Faptul că e cercetat penal nu e bine pentru imaginea acestui sport.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

2 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

3 Mafia PSD / RISE Project anunță că lui Codrin Ștefănescu i-a intrat în conturi și ultima tranșă din tunul de 2 m…

4 Un român din Austria şi-a măcelărit soţia din gelozie

5 Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și a lui Victor Ponta, surprinsă când vindea petarde la tarabă / Ăștia au îm…

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă