HCM Constanţa, campioana României la handbal masculin

HCM Constanţa, campioana României la handbal masculin

Echipa de handbal masculin HCM Constanţa a cucerit, duminică, titlul de campioană al sezonului 2013-2014, al nouălea din palmares, deşi a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 24-19 (11-8) de formaţia Ştiinţa Bacău, în ultimul meci din Final 3.

HCM Constanţa, campioana României la handbal masculin (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

HCM Constanţa a încheiat Final 3 cu 9 puncte, la fel ca Ştiinţa Bacău, dar cu golaveraj mai bun în meciurile directe, astfel că îşi trece în cont titlul de campioană, al nouălea din palmaresul clubului. HCM a primit medaliile de campioană în sala din Bacău.

De asemenea, HCM a reuşit al cincilea event din istorie după ce şi-a trecut în cont în acest sezon şi Cupa României, în care a cucerit şi Supercupa României.

Campioana va evolua în sezonul viitor în Liga Campionilor.

Ştiinţa Bacău încheie pe locul secund al Ligii Naţionale, cu medaliile de argint, în timp ce Potaissa Turda a cucerit medaliile de bronz, sărbătorite de ardeleni încă din etapa trecută, când aceştia au încheiat participarea în Final 3.

Rezultatele complete din Final 3 sunt următoarele: HCM Constanţa - Ştiinţa Bacău 27-18 (12-10), Potaissa Turda - HCM Constanţa 31-33 (16-20), Ştiinţa Bacău - Potaissa Turda 32-28 (17-13), Potaissa Turda - Ştiinţa Bacău 28-29 (13-15), HCM Constanţa - Potaissa Turda 35-28 (18-11) şi Ştiinţa Bacău - HCM Constanţa 24-19 (11-8).

Pentru clasarea finală pe locurile 4-6 au jucat HC Odorhei, Dinamo Bucureşti şi Energia Pandurii Târgu Jiu, în timp ce echipele clasate pe locurile 7-12 la finalul sezonului regulat au evoluat în play-out.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”