Ioan Niculae, suspendat şase luni de Comisia de Disciplină, în urma unei plângeri a CCA

Ioan Niculae, suspendat şase luni de Comisia de Disciplină, în urma unei plângeri a CCA

Finanţatorul grupării Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a fost sancţionat cu şase luni de suspendare şi 10.000 de lei penalitate sportivă de Comisia de Disciplină a FRF pentru declaraţii jignitoare la adresa arbitrilor, în urma unei sesizări formulate de CCA.

"În baza art. 52.b din RD se sancţionează pârâtul Ioan Niculae cu suspendare 6 (şase) luni şi i se aplică o penalitate sportivă de 10.000 lei", se arată în soluţia comisiei publicată, joi, pe site-ul oficial al FRF.

Niculae a făcut declaraţii jignitoare la adresa centralului Istvan Kovacs după meciul CFR Cluj - Astra Giurgiu, scor 4-1, din etapa a VII-a a Ligii I. Finanţatorul afirma atunci că la un "Campionat Mondial la şmecherie" Kovacs ar fi în primele trei poziţii sau chiar pe prima.

Conform articolului 52 (comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului), alineatul 2, litera b din Regulamentul Disciplinar, la următoarea abatere a lui Ioan Niculae, clubul Astra Giurgiu va fi sancţionat cu scăderea a trei puncte în clasamentul Ligii I.

"Dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară", se arată în Regulamentul Disciplinar.

Sesizările CCA la adresa acţionarului majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a antrenorului Ionel Ganea şi a preşedintelui executiv al CSMS Iaşi, Florin Prunea, ca urmare a criticilor făcute de aceştia în mass-media la adresa arbitrilor, au fost respinse de Comisia de Disciplină a FRF ca "nesusţinute şi nedovedite".

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /