Judo: Andreea Chițu (cat. 52 kg) va lupta pentru aur la Mondialele de la Astana

Judo: Andreea Chițu (cat. 52 kg) va lupta pentru aur la Mondialele de la Astana

Românca Andreea Chițu va lupta pentru medalia de aur în limitele categoriei 52 kg la Campionatele Mondiale de judo de la Astana (Kazahstan), marți, după ce a învins-o în semifinale pe turkmena Gulbadam Babamuratova. Chițu, care s-a impus prin waza-ari, o va înfrunta în ultimul act pe japoneza Misato Nakamura, victorioasă în semifinala cu brazilianca Erika Miranda.

Nakamura este dublă campioană mondială, în 2009 și 2011, și vicecampioană în 2010 la Tokyo. Anul trecut, Chițu a fost învinsă de Majlinda Kelmendi (Kosovo) în finala de la Celiabinsk.

Andreea Chițu, vicecampioană mondială în 2014, la Celiabinsk, a intrat direct în turul al doilea, unde a învins-o prin ippon pe Hela Ayari (Tunisia), în optimi a trecut greu de kosovara Distria Krasniqi, la puncte de penalizare, după care în sferturi s-a impus prin ippon în fața italiencei Odette Giuffrida.

Tot la cat. 52 kg, Larisa Florian a învins-o în primul tur pe vietnameza Quynh Nguyen Thi, dar a pierdut apoi în fața kazahei Lenaria Mingazova. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…