Justiția americană a pus sub acuzare nouă oficiali FIFA și cinci funcționari pentru corupție

Justiția americană a pus sub acuzare nouă oficiali FIFA și cinci funcționari pentru corupție

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a pus sub acuzare nouă oficiali ai Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), precum și cinci funcționari ai forului mondial, pentru fapte de corupție ce se întind pe durata a 24 de ani, a anunțat, miercuri, ministerul american. 

De asemenea, sediul Confederației de fotbal din America de Nord, America centrală și Caraibelor (CONCACAF), situat la Miami, a fost percheziționat în cadrul acestei proceduri, a mai precizat Departamentul de Justiție al SUA.

În ciuda noului scandal de corupție dezvăluit miercuri, alegerile pentru președinția FIFA vor fi menținute pentru ziua de vineri, după cum a anunțat directorul de comunicare al acestei organizații, Walter De Gregorio, în cursul unei conferință de presă.

Șase oficiali ai Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) au fost arestați miercuri la Zurich pentru corupție , la cererea Statelor Unite, a anunțat Tribunalul federal elvețian.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina