Kempo: Parteneriat istoric pentru lumea MMA-ului din România

Kempo: Parteneriat istoric pentru lumea MMA-ului din România

Începând cu anul 2015, Romanian Xtreme Fighting, cea mai puternică promoție a Artelor Marțiale Mixte (MMA) din România, in parteneriat cu Federația Română de Kempo, vor demara un amplu proiect de susținere și promovare a MMA-ului autohton.

Astfel, pe tot parcursul anului, sub egida FR Kempo și cu sprijinul RXF, se vor desfășura numeroase turnee de MMA destinate sportivilor amatori afiliați la cele mai importante cluburi de sporturi de contact din țară, participanții la aceste competiții având astfel posibilitatea de a fi selecționați pentru galele RXF, precizează FR de Kempo într-un comunicat.

RXF (Romanian Xtreme Fighting) este singura organizație sportivă din România dedicată exclusiv promovării și dezvoltării MMA-ului autohton la nivel semi-pro si pro, pregătind și promovând luptătorii români de valoare pentru confruntări cu sportivi din alte țări în care această disciplină este foarte avansată. Urmând exemplul marilor promoții existente la nivel mondial, RXF a reușit ca în numai doi ani de zile să readucă MMA-ul autohton în atenția practicanților de sporturi de contact dar și a iubitorilor sportului în general, îmbrăcându-l în hainele unui show cu adevărat spectaculos și exploziv.

Trebuie menționat că, în perioada de pionierat a galelor profesioniste de MMA (Arte Marțiale Mixte), această formă de exprimare sportivă a beneficiat de prezența unor luptători proveniți din diverse sisteme, care luptau pe un regulament hibrid foarte permisiv, în care se regăseau tehnici de luptă provenite din mai multe sporturi sau arte marțiale. În prezent însă, majoritatea luptătorilor de MMA folosesc același concept de antrenament, 'cross-training', fără de care șansele de victorie în astfel de meciuri, de o anduranță și complexitate extremă, sunt minime.

În planul sportului pentru amatori, începând cu anul 2011 au fost organizate campionatele europene și mondiale de MMA, la care România a fost reprezentată încă de la primele ediții de Federația Română de Kempo cu avizul Ministerului Tineretului și Sportului. La nivel național, această disciplină se practică în mod oficial doar în cadrul și sub egida Federației Române de Kempo, singura federație națională care organizează în mod regulat cupe și campionate de MMA. Având în vedere și faptul că presedintele FR Kempo, Amatto Zaharia, este pionierul competițiilor televizate de MMA în România începând cu anul 2003, iar Sebastian Vieru este promotorul celei mai puternice promoții existente vreodată în istoria acestei discipline la nivel național, există toate premisele ca acest parteneriat să fie unul de mare succes.

''Prin organizarea în parteneriat cu FR Kempo a turneelor de MMA pentru amatori, ne vom dezvolta foarte mult baza de selecție pentru show-urile profesioniste. Scopul principal al acestei colaborări, pe lângă dezvoltarea fenomenului MMA în România, este acela de a găsi cei mai buni luptători cărora să le asigurăm accederea în galele profesioniste organizate de promoția noastră. Invit și pe această cale toate cluburile de sporturi de contact din țară să se alăture acestui proiect, ce se va demara începând cu anul 2015 în parteneriat cu Federația Română de Kempo", a precizat Sebastian Vieru, președintele RXF Promotion.

"În mod evident RXF este cea mai puternică promoție din istoria MMA-ului autohton. Sunt absolut convins că parteneriatul încheiat între Romanian Extreme Fighting (MMA-pro) și Federația Română de Kempo (MMA-amator) va aduce beneficii importante în direcția promovării și dezvoltării corecte a acestei discipline la cele mai înalte standarde, competițiile de amatori organizate de federația noastră urmând a genera pepiniera de luptători pentru galele profesioniste organizate de RXF. Realitatea ne arată cât de importantă este crearea unei corelări corecte între sistemul sportiv pentru amatori și cel pentru profesioniști, iar noi nu am făcut altceva decât să ținem cont de această realitate pentru a veni în sprijinul sportivilor romani", a declarat la rândul său Amatto Zaharia, președintele FR de Kempo.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria