Mirel Rădoi va face școala de antrenori în Republica Moldova

Mirel Rădoi va face școala de antrenori în Republica Moldova

Directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Radoi, va urma cursurile scolii de antrenori din Republica Moldova, el precizand pe site-ul oficial al gruparii bucurestene ca nu a ales scolarizarea in Italia, la Coverciano, pentru ca i-ar fi ocupat mai mult timp.

"Este adevarat ca voi urma cursurile Scolii de Antrenori din Republica Moldova. Am avut de ales intre Moldova si Scoala de Antrenori de la Coverciano, din Italia. Am preferat sa merg la Chisinau, deoarece este mai aproape de casa, in timp ce in Italia se schimba in mod constant orasul in care se tin cursurile si mi-ar fi luat mai mult timp sa ma deplasez. In plus, la cele doua scoli, diploma de Bacalaureat reprezinta doar un criteriu de punctaj, nu si unul obligatoriu", a declarat Radoi, potrivit Mediafax.

Oficialul stelist a precizat faptul ca nu incearca sa pacaleasca pe nimeni, avand dreptul sa urmeze cursurile scolii de antrenori din Moldova: "Nu fac nimic ilegal, astfel ca nu mi se pare normal sa se vorbeasca despre complicitati. Se poate verifica acest lucru, iar Federatia Romana de Fotbal si Federatia Moldoveneasca de Fotbal pot confirma faptul ca nu am avut niciodata intentia de a ascunde ceea ce fac. Daca sunt o persoana care nu obisnuieste sa faca publice toate actiunile sale, nu inseamna ca le ascund. Nu pacalesc pe nimeni si nici nu am intentia de a o face! Doresc doar sa urmez cursurile unei scoli de antrenori si sa obtin licentele necesare pentru a practica aceasta meserie".

Mirel Radoi se gaseste in imposibilitatea de a urma cursurile scolii de antrenori a FRF din cauza faptului ca nu a promovat examenul de bacalaureat. El a preluat conducerea tehnica a echipei Steaua in vara, inlocuindu-l pe Constantin Galca. Radoi este la prima experienta de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu detine licenta Pro.

Dupa ce a fost sanctionat de Comisia de Control, Etica si Disciplina a UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnica a campioanei Romaniei la meciurile din cupele europene, deoarece nu detine licenta de antrenor, Radoi a primit interdictie de a da indicatii de pe banca de rezerve la meciurile din Liga I, in urma propunerii Comisiei Tehnice a FRF, aprobata de Comitetul Executiv al federatiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”