Moto: Raliul Dakar 2015 - Chilianul Quintanilla, victorios în etapa a opta; Gyenes s-a clasat pe locul 30

Moto: Raliul Dakar 2015 - Chilianul Quintanilla, victorios în etapa a opta; Gyenes s-a clasat pe locul 30

Pilotul chilian Pablo Quintanilla (KTM) și-a adjudecat etapa a opta a Raliului raid Dakar 2015, la secțiunea moto, desfășurată luni, între Uyuni (Bolivia) și Iquique (Chile), în timp ce românul Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat pe locul 30.

Quintanilla a fost cronometrat cu timpul de 2 h 56 min 19 sec pe distanța de 416 km (lungimea totală a probei fiind de 808 km), devansându-i pe spaniolul Juan Pedrero Garcia (Yamaha), cu 11 secunde, și pe slovacul Stefan Svitko (KTM), cu 12 secunde, australianul Toby Price (KTM), cu 41 secunde, spanioloaica Laia Sanz Pla-Giribert (Honda), cu 2 min 36 sec, etc. Gyenes s-a clasat pe locul 30, la 47 min 19 sec.

Liderul clasamentului general, spaniolul Joan Barreda Bort (Honda), a ratat practic victoria la Dakar, după ce a pierdut peste o oră și jumătate în etapa a opta.

Clasarea ibericei Laia Sanz reprezintă cea mai bună performanță a sa la Dakar, dar nu și cea mai bună clasare feminină în Raliul Dakar la moto, deținută de franțuzoaica Véronique Anquetil, locul patru la o etapă din ediția 1984.

În clasamentul general, lider este acum spaniolul Marc Coma (KTM), deținătorul titlului, cu timpul cumulat de 28 h 51 min 12 sec, urmat de portughezul Paulo Goncalves (Honda), la 9 min 11 sec, chilianul Pablo Quintanilla, la 11 min 11 sec, australianul Toby Price, la 15 min 56 sec, etc. Mani Gyenes a urcat pe locul 23, la 04 h 22 min 13 sec de lider.

Etapa a 9-a, Iquique — Calama, programează marți o specială de 450 km, plus două legături de 51 km și 37 km.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”