Mutu îl ia din nou peste picior pe Piţurcă: cum a descris singura tactică pe care a avut-o selecţionerul la Euro 2008

„Ruptura“ dintre Piţurcă şi Mutu s-a adâncit pe finalul campaniei de calificare pentru Mondialul din 2014, atunci când jucătorul de 35 de ani a postat poze pe contul său de Facebook prin care l-a luat la mişto pe selecţioner. 

Drept răzbunare, Piţi l-a lovit pe Mutu acolo unde l-a durut mai tare. „Briliantul“ mai avea nevoie de un gol la naţională ca să depăşească recordul lui Hagi, însă, aproape sigur, nu va reuşi această performanţă, fiindcă Piţurcă a spus, clar, că nu-l va mai chema la naţională.

Ştiind că nu mai există cale de împăcare cu orgoliosul Piţurcă, Mutu a lansat, la Dolce Sport, o nouă ofensivă împotriva selecţionerului.

Ce a spus?

„Noi nu avem un stil de joc la naţională. Dacă avem, te rog să mi-l spui tu, eu nu-l ştiu. La Euro 2008, în afară de apărare, noi când atacam aveam doar o schemă - de la portar la Tamaş, de la Tamaş la mine, iar eu deviat spre Marica. Altă tactică nici nu-şi avea rostul la echipa noastră, la grupul pe care-l aveam. Ne-am dus să-i spunem (n.r. – lui Piţurcă) să jucăm mai ofensiv şi ne-am întors. Piţi e alt gen de om, se bazează numai pe ideile lui, e foarte greu să-l mişti din gândirea lui“, a povestit vârful Petrolului.

Acesta l-a pus la zid pe selecţioner pentru declaraţia potrivit căreia nu l-ar mai convoca pe Mutu, nici dacă acesta va înscrie 100 de goluri la club. 

„Naţionala nu e Piţurcă şi nici Mutu. E deplasat totuşi să vină selecţionerul să spună că cineva poate să dea 100 de goluri şi tot nu-l chem. Ar trebui să aibă un aer de diplomaţie. Eu dacă aş fi selecţioner, dacă un jucător ar fi în formă, ar fi normal să-l chem. Dacă nu aveam 35 de ani, ci 28, ce se întâmpla? Nea Piţi se supără acum, dar înainte am făcut lucruri şi mai rele şi nu se supăra. Având o experienţă mare, numai faptul că aş fi fost acolo putea fi de ajutor naţionalei“, a adăugat Mutu.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Europa Liberă / Demontarea celei mai elaborate manipulări de la începutul pandemiei

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb