Serena Williams, 250 de săptămâni în fruntea clasamentului WTA

Serena Williams, 250 de săptămâni în fruntea clasamentului WTA

Americanca Serena Williams a început luni cea de-a 250-a sa săptămână în postura de lider al clasamentului WTA, fiind devansată în acest moment de numai trei jucătoare în istoria tenisului: Steffi Graf (377 săptămâni), Martina Navratilova (332) și Chris Evert (260). Cea mai mică dintre surorile Williams o va putea depăși, însă, în această toamnă pe compatrioata sa Chris Evert, cea care a dominat ierarhia tenisului profesionist feminin în anii '70 și '80.

În vârstă de 33 ani, Serena Williams este foarte aproape de doborârea recordului de titluri de Mare Șlem, deținut de germanca Steffi Graf (22), reprezentanta Statelor Unite trecându-și luna aceasta în palmares al 21-lea trofeu de Grand Slam, după victoria de la Wimbledon.

Americanca ocupă, totodată, locul 5 în clasamentul all-time al jucătoarelor cu cele mei multe titluri în circuitul WTA, cu 68 de trofee, recordul aparținându-i fostei campioanei americane de origine cehă Martinei Navratilova, cu 167 de titluri la simplu.

Serena Williams a mai cucerit în cursul carierei sale o medalie olimpică de aur la simplu (2012) și trei din același metal la dublu (2000, 2008, 2012), ultimele alături de sora sa mai mare, Venus Williams. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...